Search

Ευτυχία Μαχαιρίδου: «Κολλημένη σε στερεότυπα η Ελλάδα»

Η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του Ποντιακού Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στο περσινό πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικης Γυναικών και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην “παρθενική” της εμφάνιση στο γυναικείο ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας μας. Όμως δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του περσινού πρωταθλήματος μέχρι σήμερα η ακριτική ομάδα του Έβρου βαδίζει στο άγνωστο και περιμένει το τι μέλλει γενέσθαι τόσο στη κατηγορία αυτή όσο και για την έναρξη ημερομηνίας όσον αφορά τις ομαδικές προπονήσεις.

Η 22χρονη μεσοαμυντικός του Ποντιακού Αλεξανδρούπολης, Ευτυχία Μαχαιριδου, κατάγεται από το Κιλκίς και είναι σπουδάστρια στο τμήμα Επιστημών Αγωγής του ΔΠΘ(Αλεξανδρούπολη).Σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε τα πρώτα της ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα της γενέτειρά της, τον ΑΟ Κιλκισιακο,και από το 2019 μέχρι και σήμερα ανήκει στην οικογένεια του Ποντιακού Αλεξανδρούπολης. Η φιλόδοξη και “πάνοπλη” Ευτυχία αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ και έχει παίξει με αποτελεσματικότητα και σε άλλες θέσεις. Ακολουθεί το προσωπικό της ευχετήριο μήνυμα, το οποίο είναι άξιο αναφοράς και προορίζεται για πολλά respect!!!

Αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

«Ήδη από τον Μάρτιο του 2020,ήρθαμε αντιμέτωποι με έναν νέο “αντίπαλο”,όπου επέφερε ριζικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής και της καθημερινότητας μας, επηρεάζοντας άμεσα και τον αθλητισμό. Ειδικότερα,το γυναικείο ποδόσφαιρο, ανέκαθεν, ήταν και είναι υποτιμημένο στην Ελλάδα, ιδίως στο ερασιτεχνικό επίπεδο. Σαφως, με το ξέσπασμα της πανδημίας, έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρη η διάκριση του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καθώς και η περιθώριοποίηση που βιώνει αυτός ο κλάδος του αθλητισμού.

Θεωρώ ότι είναι λυπηρό για μια χώρα με ιστορία στον αθλητισμό, με ρίζες και υπόβαθρο να μένει κολλημένη σε στερεότυπα και αντιλήψεις περί διακρίσεων ανάμεσα στα δύο φύλα(πχ. τα κορίτσια δεν κάνει να παίζουν μπάλα, το ποδόσφαιρο είναι ανδρικό άθλημα).Για μένα δεν υπάρχει αγόρι-κορίτσι ,όλοι είμαστε άνθρωποι με τα ίδια δικαιώματα και την ελευθερία να επιλέγουμε την αθλητική δραστηριότητα που μας ταιριάζει!

Βέβαια,για να πάει μπροστά το γυναικείο ποδόσφαιρο και να λάβει τη θέση που του αρμόζει, πρέπει πρώτα να αλλάξει νοοτροπία και τρόπο σκέψης η κοινωνία μας. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ το 2021 να σημάνει το τέλος της θλιβερής κατάστασης που βιώνουμε και να επανέλθουμε επιτέλους στην καθημερινότητα μας. Επίσης, να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο υγεία, ευτυχία, αγάπη, υπομονή, επιμονή και αισιοδοξία για το μέλλον!!!»

Πηγή: Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο – Επιμέλεια: Ηλίας Σχορτσιανίτης

Share it