Search

Νέο βροντερό «όχι» για την επέκταση δομών από τους Εβρίτες στη δεύτερη συγκέντρωση στην Ορεστιάδα

Πετυχημένη χαρακτηρίζεται η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της οποιασδήποτε επέκτασης δομής ΚΥΤ η ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο Έβρου. Ο καιρός ήταν σύμμαχος στην προσέλευση του κόσμου. Να θυμίσουμε ότι πολλοί τοπικοί φορείς που στηρίζουν τις ενέργειες της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας είχαν αποφασίσει είτε να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους είτε να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας ώστε να διευκολύνουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 με την ομιλία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορεστιάδας Βαγγέλη Μαρασλή, ο οποίος τόνισε ότι <<Ο Έβρος ξέρει να αγωνίζεται και να τιμά τους κόπους και τις θυσίες των προγόνων μας>>. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας Νίκος Νικολαίδης, και απηύθυνε χαιρετισμό εκπροσωπώντας την Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας.

Ακολούθησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, ο οποίος εξέφρασε την αντίρρηση του στις αποφάσεις του Υπουργού Νότη Μηταράκη, και αμέσως μετά ακολούθησε ο ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας ΠΑΜΘ Κώστας Βενετίδης. Την συγκέντρωση στήριξε με την παρουσία του και ο Κοσμήτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου κ. Κουτρούμπας ενώ φυσικά απ’ την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας δε θα μπορούσε να μην είναι παρών πρόεδρος Κοινότητας Φυλακίου Έβρου Χρήστος Τυρμπάκης.

Τέλος, η Επιτροπή Αγώνα Ορεστιάδας κλείνοντας την συγκέντρωση ανακοίνωσε όσον αφορά την συνάντηση του Δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη με τους αρμόδιους υπουργούς ότι θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Ορεστιάδα. Η είδηση αυτή έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες από το πλήθος καθώς είναι ξεκάθαρο ότι η τοπική κοινότητα και γενικότερα ο Έβρος δεν δέχονται καμία επέκταση ούτε στο ΚΥΤ ούτε στο ΠΡΟΚΕΚΑ του Φυλακίου.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ανάμεσα στους ομιλητές δεν βρισκόταν ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ο οποίος ήταν και το πρόσωπο που συνάντησε τους αρμόδιους υπουργούς μια μέρα πριν με την επίσκεψη του στην Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει απέναντι στην τοπική κοινωνία ως συνομιλητή τον Χρυσοχοΐδη με σκοπό να κάμψει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και να πετύχει την αύξηση του δυναμικού – χωρητικότητας του ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο του Έβρου.

Συγκινητικές στιγμές της συγκέντρωσης η στάση προσοχής των χιλιάδων παρευρισκόμενων στο άκουσμα του εθνικού ύμνου με το οποίο έκλεισε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Πηγή: focustonevro.gr

Share it