Search

Κούγκουλος: «Κακές αποφάσεις στην Ελλάδα, άψογη διοργάνωση αγώνων στην Τουρκία»

Ο Τάσος Κούγκουλος, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο της κλασικής κολύμβησης, καταθέτει σήμερα στην σελίδα μας μία θλιβερή – για την ελληνική αθλητική κοινότητα – πραγματικότητα.

Περιγράφοντας στις δηλώσεις που ακολουθούν την άποψή του για τα τραγικά μέτρα της Ελληνικής πολιτείας που έχει βάλει λουκέτο 5 μηνών στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, χωρίς αγώνες για το 99% των πρωταγωνιστών των αθλημάτων και χωρίς προπονήσεις για τους περισσότερους, ο πρωταθλητής του ΝΟ Αλεξανδρούπολης μεταφέρει στους αναγνώστες της σελίδας pisina.net τις εμπειρίες της συμμετοχής του αυτό το χρονικό διάστημα σε αγώνες που έγιναν στην γειτονική Τουρκία και Βουλγαρία.

Διαβάστε με προσοχή τα όσα γράφει ο Τάσος που έχει σαν στόχο την συμμετοχή και διάκρισή του στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα νέων.

«Η κατάσταση την οποία βιώνω αυτή την περίοδο, είναι η εξής:

Λόγω της υψηλής ποσόστοσης για συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες από τις επιδόσεις μου την περσινή χρονιά (2019-2020), προετοιμαζόμουν τους τελευταίους μήνες με απώτερο σκοπό την συμμετοχή μου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων που αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι αλλά και για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων, πρωταθλήματα τα οποία αποτελούσαν για μένα τους μεγάλους στόχους της χρονιάς».

Στα πλαίσια αυτών των στόχων λοιπόν, ήδη συμμετείχα τον Φεβρουάριο σε διεθνείς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην γειτονική Αδριανούπολη της Τουρκίας, με άψογο και πρωτόγνωρο για εμένα επίπεδο οργάνωσης και υποδειγματική τήρηση των μέτρων που αφορούν στα πρωτόκολλα πρόληψης κατά της μετάδοσης του covid-19, συμμετοχή η οποία είχε σκοπό να διαπιστώσει την αγωνιστική μου κατάσταση, η οποία κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, αποδείχθηκε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο. Να σημειώσω ότι η γείτονας χώρα είναι πολύ μπροστά σε ότι αφορά αθλητική προετοιμασία, νοοτροπία και στήριξη των αθλητών υψηλού επιπέδου».

Είχαμε ήδη προγραμματίσει με τον προπονητή μου κ. Χατζηπέτρου, την συμμετοχή μας στους αγώνες Open της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης οι οποίοι θα διεξαχθούν το προσεχές διάστημα (καθότι δεν διαφαίνεται το ενδεχόμενο διοργάνωσης αγώνων στην Ελλάδα) στους οποίους και ελπίζω τελικά να καταφέρω να συμμετέχω με αξιώσεις. Εννοείται ότι η συμμετοχή μου στους αγώνες της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και όποιους άλλους παρουσιαστούν ως ευκαιρία αργότερα, γίνεται αποκλειστικά με έξοδα των γονιών μου και της ομάδας μου, του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης τον οποίο και ευχαριστώ για την στήριξη».

Σημαντική στήριξη και εμψύχωση λαμβάνω όλο αυτό το διάστημα και από τον προπονητή μου κ. Χατζηπέτρου, τον οποίο και ευχαριστώ πολύ. Επίσης, εννοείται ότι όλο το διάστημα της προετοιμασίας μου, υποβάλλομαι σε εβδομαδιαίο τεστ για covid με έξοδα της οικογένειάς μου».

Σαφώς οι τελευταίες αποφάσεις, έχουν πολύ κακό αντίκτυπο στο σύνολο των αθλητών που μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα κολυμπούσαν και σχεδόν ακυρώνουν κάθε προηγούμενη προετοιμασία. Όπως είναι γνωστό, η «ξηρή» προπόνηση δεν αντικαθιστά σε τίποτα την επαφή με το νερό.

Είμαι μαθητής της Γ’ Λυκείου και αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολο είναι να κρατήσει ένας αθλητής τις ισορροπίες μεταξύ σχολείου και υψηλών αθλητικών στόχων.

Έχοντας λοιπόν επιτύχει να βρω μέχρι τώρα την ισορροπία που ήταν απαραίτητη, βρίσκομαι στην άσχημη θέση να επαναπροσδιορίσω στόχους και προοπτικές.

Θεωρώ λοιπόν αυτονόητο και δίκαιο το αίτημά μου προς όλες τις κατευθύνσεις για άμεση επανεκκίνηση των προπονήσεων για όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες, καθότι οι συνθήκες δεν επιτρέπουν προφανώς την επανεκκίνηση των προπονήσεων για το σύνολο των κολυμβητών όλων των κατηγοριών. Επίσης, αυτονόητο είναι το αίτημα για δυνατότητα συμμετοχής σε αγώνες στην Ελλάδα, κατόπιν σχετικού προγραμματισμού από την ΚΟΕ έστω και μόνο στα μεγάλα κέντρα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, και ανάλογη διευκόλυνση (με την έκδοση σχετικών βεβαιώσεων) για τις μετακινήσεις των αθλητών προς τους αγώνες αυτούς, τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με θρησκευτική ευλάβεια.

Τέλος, όταν γίνουν τα Πρωταθλήματα κατηγοριών, προκειμένου να μην αδικηθούν οι αθλητές/τριες οι οποίοι δεν κολυμπούσαν όλο αυτό το διάστημα, θεωρώ αυτονόητη την εύρεση λύσης για την συμμετοχή όσων κολυμπούσαν εκτός συναγωνισμού».

Ποιος είναι ο Τάσος Κούγκουλος;

Το βιογραφικό του:
Έτος γέννησης: 2003
Αρχική επαφή με την κολύμβηση: 2008 στον Ο.Φ.Θ.Α.
Μεταγραφή: 2018 στον Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης
Προπονητής σήμερα: Χατζηπέτρου Κωνσταντίνος
Στυλ κολύμβησης: Αρχικά ύπτιο (50m 100m 200m), αργότερα και πεταλούδα (50m, 100m).
Επιδόσεις: Επίλεκτος αθλητής στα αναπτυξιακά προγράμματα της ΚΟΕ συνεχώς από την ηλικία των 11 ετών.
Μέλος της Προεθνικής ομάδας Εφήβων από την ηλικία των 14 ετών (Παμπαίδες Β) συνεχώς.
Από την πρώτη χρονιά σε αγωνιστικές κατηγορίες, θέσεις βάθρου.
Πανελλήνιο ρεκόρ: 50m πεταλούδα(πισίνα 50m) με χρόνο 24:88, κατηγορία Παίδων (14/7/2019 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών Θεσσαλονίκη).
Διεθνείς συμμετοχές:
– Απρίλιος 2019, Πολυεθνής συνάντηση Παίδων/Κορασίδων Gratz Αυστρίας,
– Comen cup, Burgas Βουλγαρίας
Φετινοί στόχοι: Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων.
Απώτεροι στόχοι: Ολυμπιακοί Αγώνες.
Ίνδαλμα: Caeleb Dressel

Πηγή: Pisina.net

Share it