Search

Γιώργος Τσονακάς: “Η όλη πορεία με τον Λουτσέσκου μοιάζει σαν όνειρο απο την Ξάνθη ως την Σαουδική Αραβία”

Ο Γιώργος Τσονάκας, άμεσος συνεργάτης του Ραζβάν Λουτσέσκου σε Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Αλ Χιλάλ, φιλοξενήθηκε στον «libero FM 107,4» και μίλησε με αφορμή την αποχώρηση του Ρουμάνου τεχνικού και του επιτελείου του από την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

Αναλυτικά τα όσα ο ξανθιώτικης καταγωγής Υπεύθυνος φυσικής αποκατάστασης, ανέφερε:

Για την εμπειρία:

«Στο κομμάτι των τίτλων, είναι εξαιρετικό. Όσον αφορά τη ζωή, έπρεπε να μπούμε σε άλλα καλούπια σε μια χώρα βαθιά θρησκευόμενη. Υπάρχει μεγάλη αίσθηση της ασφάλειας. Δεν ξέρω αν θα το ξαναζούσα, αλλά το κρατάω όλο αυτό που έζησα».

Για τη συνεργασία και το τέλος αυτής:

«Εμείς ήμασταν τυχεροί διότι δουλέψαμε με ανθρώπους που είχαν ποδοσφαιρική σκέψη. Πίεση για τα αποτελέσματα υπάρχει και στο θέμα της απομάκρυνσης έπαιξε ρόλο και η άποψη του κόσμου. Ήμασταν σε μια ομάδα που η νίκη είναι αυτοσκοπός. Πολλές φορές τους πειράζει αν νικήσεις ένα ματς με 2-0 ενώ θα μπορούσες να το κάνεις με 4-0».

Για τις στιγμές του αποχωρισμού:

«Ήταν μια περίεργη μέρα. Δεν περιμέναμε να γίνει τότε. Ξέραμε οτι κάτι δεν πάει καλά αλλά δεν υπήρχε κάτι δεδομένο για την απομάκρυνση. Θεωρώ πως δεν θέλανε οι παίκτες να φύγουμε αλλά αποφασίστηκε διότι πάντα η αλλαγή προπονητή είναι η πρώτη κίνηση».

Για τη συνεργασία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου:

«Η όλη πορεία μοιάζει σαν όνειρο. Αν μου έλεγε κάποιος ότι θα τελειώσω τη σχολή, θα πάω στην Ξάνθη, θα συναντήσω τον Ραζβάν Λουτσέσκου και θα ακολουθούσε όλο αυτό, θα τον έλεγα ονειροπαρμένο».

Για το επόμενο βήμα του Λουτσέσκου:

«Ξέρει ότι αυτή τη στιγμή, αν πάει κάπου, θα είναι μια λύση ανάγκης και δε θα προλάβεις να βάλεις τη σφραγίδα σου. Γι’ αυτό και θέλει να ξεκουραστεί και να δει το καλοκαίρι το τι θα κάνει».

Για το αν μάθαινε νέα του ΠΑΟΚ:

«Ήθελε να τα μαθαίνει όλα. Μας ρωτούσε και για πράγματα που δεν τα ξέραμε, ευελπιστώντας πως εμείς θα ξέρουμε κάτι παραπάνω να του πούμε. Όλους μας, μας πείραξε που μια ομάδα που πέτυχε, που έφτασε στην κορυφή, ακολούθησε μετά αυτή την πορεία. Όλοι ξέραμε πως θα έρθουν κάποιες τέτοιες στιγμές, δεν είναι καθόλου εύκολο να κρατηθείς ψηλά. Το θέμα είναι πάντα να είσαι προετοιμασμένος για τις δυσκολίες».

Για τις επαφές του με όσους άφησε φεύγοντας από τον ΠΑΟΚ:

«Με τους Πέλκα και Γιαννούλη έχουμε πολύ καλές σχέσεις και επαφές, όπως και με τον Βαρέλα, που είχαμε ξεχωριστή σχέση στο διάστημα που τον γνώρισα».

Για τον Τζόλη:

«Στην αρχή, όταν είπαμε στον Ραζβάν Λουτσέσκου για την είσοδό του στην ομάδα, δεν το πίστευε, δεν περίμενε ότι ένα παιδί από τις ακαδημίες θα έμπαινε στην ομάδα. Τα νούμερά του ήταν τέτοια που μιλάμε μόνα τους».

Για τα τρία χρόνια από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ που δεν τελείωσε ποτέ:

«Δεν γνώριζα ότι είναι σαν σήμερα. Αν υπήρχε VAR όλα θα ήταν διαφορετικά. Έχω μάθει να αφήνω τα πράγματα πίσω μου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ξεχνάω…»

Για την κατάσταση στη Σαουδική Αραβία:

«Υπάρχει πολύ παρασκήνιο, πολύ κουβέντα, γίνεται χαμός πριν και μετά τα ντέρμπι. Μη νομίζετε οτι διαφέρουμε και πολύ σε αυτό…»

Για τη στιγμή που δε θα ξεχάσει ποτέ:

«Σε μια προπόνηση, σε περίοδο ραμαζανιού, ένας παίκτης έχασε τις αισθήσεις του και ένας συμπαίκτης του δεν άφησε τον γιατρό να δώσει τις πρώτες βοήθειες διότι θεωρούσε πως απλά έχει μπει δαιμόνιο. Τον πήρε στην πλάτη του και τον πήγε στα αποδυτήρια».

Για την αγαπημένη λέξη του Ραζβάν:

«Μπάλανς, μπάλανς σε όλα…»

Share it