Search

LIVE: Λεπτό προς λεπτό το Ιωνικός-Ξάνθη!

Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι.

Δέκατη τρίτη αγωνιστική σήμερα Σάββατο 6 Μαρτίου στην Super League 2 με την Ξάνθη να αντιμετωπίζει τον Ιωνικό, ίσως στο πιο δύσκολο εκτός έδρας ματς της, με την νίκη να αποτελεί μονόδρομο. Το SportsAddict.gr θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όσα συμβούν στη σημερινή αναμέτρηση. Το LIVE συντονίζει ο Κώστας Νασούδης.

Θυμηθείτε το Pre Game του αγώνα, με τα τελευταία νέα, την προϊστορία και τις αποστολές των δύο ομάδων, με ένα κλικ ΕΔΩ.

Την προηγούμενη (12η) αγωνιστική η Ξάνθη αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον Απόλλων Λάρισας (θυμηθείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του αγώνα και ΕΔΩ το φωτορεπορτάζ της αναμέτρησης), ενώ ο Ιωνικός ηττήθηκε με 2-3 από τον Εργοτέλη.

Θυμηθείτε τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής και την βαθμολογία ΕΔΩ.

14:25 Την περασμένη αγωνιστική πριν την έναρξη του αγώνα, με ενός λεπτού σιγή και λουλόυδια στο μπουθ από το οποίο έκανε τις μεταδόσεις του, τίμησε τον Παναγιώτη Συρόπουλο η Ξάνθη. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

14:27 Ο Μπάμπης Τεννές σε δηλώσεις που παραχώρησε τόνισε πως τα πράγματα πλέον είναι πολύ δύσκολα για την Ξάνθη, άλλα όλοι στον σύλλογο θα κάνουν την προσπάθειά τους. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

14:30 Από την άλλη ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Ανέστης Τσετινές, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η Ξάνθη προχώρησε στην πρόσληψη του Μπάμπη Τεννέ. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

14:33 Αξιοσημείωτο το γεγονός πως για τους booker η Ξάνθη, παρά το έδαφος που έχει χάσει, παραμένει το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

14:35 Το εκτός έδρας ματς του ΑΟΞ με τον Ιωνικό είναι το μοναδικό που θα διεξαχθεί σήμερα και ανοίγει την αυλαία της 13ης αγωνιστικής. (Θυμηθείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλο το πρόγραμμα της αγωνιστικής)

14:38 Πάμε να δούμε τις συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιωνικός (Σπανός): Γκίνης, Παπαγεωργίου, Φαζός, Κοτσώνης, Ομάρ, Γκοτσούλιας, Νιάσε, Πλατέλλας, Ματσούκας, Ρόλε, Κάστρο.
Αναπληρωματικοί: Αναγνωστόπουλος, Σινγκ, Μουστάκης, Τσιριγώτης, Πογοσιάν, Μπρίτο, Βλαχομήτρος, Μάναλης, Κουϊρουκίδης.

Ξάνθη (Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς, Τζούρμαν, Βέρκερ, Κέβιν, Θυμιάνης, Μπριλάντε, Δημούτσος, Έμπερτ, Τάτος, Μικελτάτζε.
Αναπληρωματικοί: Κέλαβα, Σιατραβάνης, Τσαμούρης, Παντελιάδης, Τεσίγια, Ντίνας, Βόλτερς, Καπνίδης, Σχρόιγεν.

14:40 Διαιτητής του αγώνα είναι ο Τάσης της ΕΠΣ Ηπείρου, με βοηθούς τους Φίλο της ΕΠΣ Βοιωτίας και Βογιατζή της ΕΠΣ Καρδίτσας. Τέταρτος είναι ο Μπέρσης της ΕΠΣ Αρκαδίας.

14:43 Οι δύο ομάδες πραγματοποιούν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.

14:46 Σέντρα στο ματς!

14:47 Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σάββας Σιατραβάνης προοριζόταν για βασικός στο σημερινό ματς, όμως ένα πρόβλημα τραυματισμού κατά την προθέρμανση τον άφησε στον πάγκο και την θέση του πήρε ο Ελίνι Δημούτσος.

14:48 Σημαντικές απουσίες έχει και ο Ιωνικός, με μια εξ αυτών να αφορά τον Φρανκ Τιέντσε, ο οποίος τιμωρήθηκε για αρκετές αγωνιστικές. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

14:49 Με το κλασσικό 4-2-3-1 ο ΑΟΞ και στο σημερινό ματς, με τον Δημούτσο να αγωνίζεται ως δεξί χαφ.

5′ Συμπληρώσαμε το πρώτο πεντάλεπτο στο ματς, με την μοναδική τελική ως τώρα να είναι από πλευράς Ξάνθης, με ένα σουτ του Μπριλάντε στο 3′ που πέρασε αρκετά μέτρα άουτ.

10′ Δέκα λεπτά στη Νίκαια με την Ξάνθη να πατά καλύτερα ως τώρα και να έχει την κατοχή.

14′ Νέο σουτ για τον ΑΟΞ, από τον Μικελτάτζε αυτή τη φορά και από αρκετά μεγάλη απόσταση, βρήκε στόχο, αλλά δεν ανησύχησε τον Γκίνη.

18′ Φτάσαμε στο 18′ για να κάνει και ο Ιωνικός την πρώτη του τελική, με το σουτ του Νιάσε να περνά ψηλά άουτ.

19′ Καίρια παρέμβαση του Βέρκερ πριν η μπάλα φτάσει στον Κάστρο στην μικρή περιοχή, μετά από ένα γύρισμα από τα δεξιά.

22′ Στα μισά του δευτέρου μέρους, Ιωνικός-Ξάνθη πάντα στο 0-0, με τους γηπεδούχους να έχουν ισορροπήσει τα ποσοστά κατοχής σε σχέση με το πρώτο δεκάλεπτο και την Ξάνθη να αμύνεται ως τώρα ιδανικά. Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση το ματς ως τώρα.

23′ Ο Κοτσώνης περνά εκτός γηπέδου, διότι υπάρχουν αίματα στην φανέλα του.

24′ Επέστρεψε στο γήπεδο ο στόπερ του Ιωνικού.

25′ Αρκετά νεύρα στα τελευταία λεπτά. Αψιμαχία, τώρα μεταξύ Ματσούκα και Τάτου, με τον παίκτη του Ιωνικού να σπρώχνει τον αρχηγό της Ξάνθης, μπροστά στον διαιτητή της αναμέτρησης.

26′ Κόκκινη κάρτα στον Τσιριγώτη, ο οποίος πετάχτηκε από τον πάγκο και αναμείχθηκε στην αψιμαχία που προαναφέραμε. Πιθανότατα κάτι είπε ο αναπληρωματικός του Ιωνικού.

26′ Από μία κίτρινη είδαν Ματσούκας και Τάτος.

27′ Εκπληκτική απόκρουση του Ίζο. Ο Φαζός έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, έκανε το πλασέ στην κίνηση, ο Ίζο απόκρουσε εξ επαφής και στη συνέχεια της φάσης ο Βέρκερ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Κάστρο.

29′ Νέα ευκαιρία για τον Ιωνικό, μετά από αδράνεια της άμυνας της Ξάνθης να απομεκρύνει, ο Νιάσε προσπάθησε να κάνει την προβολή μέσα από την μικρή περιοχή, όμως και πάλι ο Ίζο έσωσε.

31′ Ξεπεράσαμε την μισή ώρα αγώνα και ματς έχει αρχίσει να ανάβει για τα καλά και να αποκτά όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπυ.

33′ ΔΟΚΑΡΙ για την Ξάνθη! Ο Τάτος έδωσε στον Μικελτάτζε μέσα στην περιοχή, εκείνος βρήκε με φοβερή μπαλιά τον Μπριλάντε, όμως η προβολή του τελευταίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

35′ Δέκα λεπτά ακόμα για το ημίχρονο με τον Ιωνικό να πιέζει πολύ στα τελευταία λεπτά, όμως την Ξάνθη να βρίσκει κενούς χώρους, νωρίτερα στο δοκάρι του Μπριλάντε.

41′ Έπεσε και πάλι ο ρυθμός μετά το 35′.

43′ Πιο σίγουρες πάσες ζητάει από τους παίκτες του ο Μπάμπης Τεννές, ώστε να μην δωθεί η παραμικρή ευκαιρία στον Ιωνικό να βγει στην κόντρα και να απειλήσει.

45′ Συμπληρώσαμε τα πρώτα 45′. Ένα λεπτό θα είναι οι καθυστερήσεις.

45+1′ Κίτρινη κάρτα στον Κοτσώνη για μαρκάρισμα στον Μικελτάτζε. Ευκαιρία για ένα γέμισμα για την Ξάνθη στη τελευταία φάση του ημιχρόνου.

15:33 Τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο. Ιωνικός-Ξάνθη 0-0.

15:37 Η Ξάνθη ξεκίνησε καλύτερα, στη συνέχεια ο Ιωνικός ισορρόπησε και είχε ένα πολύ δυνατό δεκάλεπτο από το 25′ ως το 35′ όταν και πίεσε ασφυκτικά την Ξάνθη. Παρ’όλα αυτά ο ΑΟΞ κατάφερε να εκμεταλλευτεί την μια ευκαιρία που του παρουσιάστηκε για να βγει στην κόντρα και είχε το δοκάρι με τον Μπριλάντε στη σπουδαιότερη ευκαιρία του αγώνα ως τώρα. Αμφίρροπο ματς, που μόλις απέκτησε λίγο ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Στις λεπτομέρειες θα κριθεί το σημερινό ματς.

15:40 Υπενθυμίζουμε πως μεσοβδόμαδα, Τετάρτη στις 15:00, η Ξάνθη θα υποδεθχεί την Δόξα Δράμας στο εξ αναβολής παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής.

15:45 Οι δύο ομάδες επιστρέφουν σιγά σιγά στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς αλλαγές.

15:48 Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο!

47′ Πρώτη τελική στο δεύτερο ημίχρονο, με την κεφαλιά του Κάστρο μετά τη σέντρα του Πλατέλλα να περνά αρκετά έξω από το δεξί δοκάρι.

55′ Δέκα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Έχουν ελαφρώς την υπεροχή στην κατοχή οι γηπεδούχοι.

56′ Πρώτη αλλαγή στο ματς για την Ξάνθη με τον Καπνίδη να περνά στη θέση του Δημούτσου, ο οποίος δεν βοήθησε πολύ σήμερα.

57′ Καλή στιγμή για την Ξάνθη με τον Κοτσώνη να βάζει την κόντρα στο σουτ του Καπνίδη και να παραχωρεί κόρνερ. Ήταν μόνος του ο Μικελτάτζε αλλά ο Καπνίδης προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση.

59′ Κίτρινη κάρτα στον Μικελτάτζε, η δεύτερη σε παίκτη της Ξάνθης και φάουλ για τον Ιωνικό.

59′ Ο Ρόλε προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ίζο ο οποίος με δυσκολία απομάκρυνε σε κόρνερ.

64′ Πρώτη αλλαγή και για τον Ιωνικό με τον Μπρίτο να περνά στη θέση του Ματσούκα.

65′ ΓΚΟΛ για τον Ιωνικό!

Οι αμυντικοί της Ξάνθης απομάκρυναν με κεφαλιά προσωρινά μια σέντρα από τα δεξιά, ο Πλατέλλας όμως καιροφυλακτούσε στο ημικύκλιο της περιοχής και με ωραίο βολ πλανέ έκανε το 1-0.

68′ ΓΚΟΟΟΟΟΛ για την Ξάνθη!

Ο Έμπερτ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά στο δεύτεορ δοκάρι και ο Κέβιν που κινήθηκε στη πλάτη της άμυνας του Ιωνικού και ξέφυγε από τους αντιπάλους τους, έκανε με κεφαλιά στην απέναντι γωνία το 1-1.

71′ Δεύτερη αλλαγή για την Ξάνθη με τον Σχρόιγεν να περνά στη θέση του Έμπερτ.

72′ Περίπου 20 λεπτά ακόμα για το τέλος του ματς, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στο 1-1. Μοιρασμένο το δεύτερο μέρος με την Ξάνθη να αντιδρά ιδανικά μετά το γκολ που δέχθηκε και να ισοφαρίζει άμεσα!

73′ Σουτ του Ρόλε έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ίζο.

74′ Κίτρινη κάρτα στον προπονητή του Ιωνικού, Δημήτρη Σπανό, για διαμαρτυρία.

78′ Κίτρινη κάρτα στον Καπνίδη για επικίνδυνο μαρκάρισμα.

79′ Φάουλ που κερδίζει ο Τάτος έξω από την περιοχή σε εξαιρετικό σημείο, το οποίο όμως περνά ανεκμετάλλευτο.

81′ Κίτρινη κάρτα στον Φαζό για μαρκάρισμα στον Καπνίδη.

82′ Αλλαγή για τον Ιωνικό, στη θέση του Παπαγεωργίου περνά ο Βλαχομήτρος.

84′ Σουτ του Μικελτάτζε από το ύψος της περιοχής, ήταν αδύναμο και μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Γκίνης.

89′ Κίτρινη κάρτα στον Πλατέλλα για διαμαρτυρία, ο οποίος ζήτησε πέναλτι στο σουτ που επιχείρησε και βρήκε στον Τζούρμαν.

90′ Κλείνει τις αλλαγές της η Ξάνθη με τον Ντίνα να περνά στη θέση του Τάτου.

90+1′ Κλείνει τις αλλαγές του και ο Ιωνικός με τον Ρόλε να αφήνει τη θέση του στον Πογκοσιάν και τον Μπρίτο στον Μουστάκη.

90+3′ Τέσσερα λεπτά είναι οι καθυστερήσεις, βρισκόμαστε στο τελευταίο.

90+5′ Τελευταίο σφύριγμα στον αγώνα. Ιωνικός-Ξάνθη 1-1

16:37 Η Ξάνθη μπορεί να μην νίκησε, όμως φεύγει με έναν πολύτιμο βαθμό, ίσως από την δυσκολότερη έδρα του πρωταθλήματος, σε ένα δίκαιο 1-1 σε γενικές γραμμές.

16:38 Ικανοποιημένος φαίνεται να έμεινε από την εικόνα της ομάδας του κυρίως στο πρώτο μέρος ο Μπάμπης Τεννές, ο οποίος δήλωσε πως η Ξάνθη θα συνεχίσει την προσπάθειά της, παρά το ότι έμεινε λίγο πίσω στη βαθμολογία.

Σας εχαριστούμε που μείνατε μαζί μας! Καλό υπόλοιπο Σαββάτου!

Share it