Search

Μετατίθεται για την Παρασκευή 12 Μαρτίου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ΚΥΤ Φυλακίου στην Ορεστιάδα

Για την επόμενη Παρασκευή 12/3, συμφωνήθηκε να μεταφερθεί η κινητοποίηση της Παρασκευής για τις δομές του Φυλακίου, προκειμένου να δοθούν οι σαφείς διευκρινήσεις της κυβέρνησης για το σχεδιασμό της. Όπως αναφέρει η «Ζωντανή Μεθόριος» η Επιτροπή Αγώνα αποδέχτηκε ομόφωνα την πρόταση για αναβολή που κατέθεσε η Μαρία Γκουγκουσκίδου.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα:

«Στις 02/03/2021 η επιτροπή αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας μετά από σύσκεψη με την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης διαμαρτυρίας στις 05/03/2021 και λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου κυρίας Πελώνη για το θέμα του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου αποφάσισε ότι:

Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στην υπ΄ αρίθμ. 1/12.01.2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ορεστιάδας για τις δομές που βρίσκονται στην Κοινότητα Φυλακίου.
Τη μεταφορά της εκδήλωσης διαμαρτυρίας για την Παρασκευή 12/03/2021, προκειμένου να δοθούν σαφείς διευκρινίσεις της κυβέρνησης για τον σχεδιασμό της.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να βρίσκονται σε εγρήγορση».

Προγραμματίζεται συνάντηση με Χρυσοχοϊδη

Στο μεσοδιάστημα προγραμματίζεται συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, στη αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται το ΠΡΟΚΕΚΑ. Η κυβερνητική ανακοίνωση της Δευτέρας 1/3 δια της κυβερνητικής εκπροσώπου ξεκαθάρισε την κατάσταση με το ΚΥΤ, αλλά η δεύτερη δομή του Φυλακίου, το ΠΡΟΚΕΚΑ, σχεδιάζεται να επεκταθεί με αύξηση χωρητικότητας κατά 240 άτομα, όπως αναφέρει το gnomionline.gr.

Αυτό, όπως συζητήθηκε με τους τοπικούς φορείς, δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, καθώς από την αρχή ή σαφής διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας είναι “ούτε επέκταση, ούτε νέες δομές στον Έβρο”, παρά μόνο βελτίωση υποδομών στις υπάρχουσες χωρίς την παραμικρή αύξηση της χωρητικότητας. “Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα μας, δεν σταματάμε τον Αγώνα, περιμένουμε διευκρινήσεις”, είναι το επιστέγασμα της δίωρης σύσκεψης.

Share it