Search

Super League 2: Μόλις 5 κρούσματα σε 4.891 τεστ που έγιναν στον α’ γύρο!

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Super League 2 ολοκληρώθηκε την Κυριακή (28/2) και σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της διοργανώτριας αρχής τη Δευτέρα (1/3), σε όλες τις ομάδες που έχουν υποβληθεί σε συνολικά 4.891 τεστ, βρέθηκαν μόλις πέντε κρούσματα, που σε ποσοστιαίο αριθμό ανέρχεται στο 1%.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην Football League, μετά τη διασφάλιση της παράτασης του αγωνιστικής χρονιάς, οι ΠΑΕ ξεκίνησαν τις προπονήσεις έχοντας διενεργήσει ήδη 644 τεστ, χωρίς κανένα θετικό κρούσμα μέχρι στιγμής.

Τα εν λόγω αποτελέσματα αναδεικνύουν ότι το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2, ίσως είναι ένα από τα πιο ασφαλέστερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, από κορωνοϊό.

Αναλυτικά η ενημέρωση της διοργανώτριας αρχής:

«Έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την θωράκιση της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό των κινδύνων διασποράς του ιού από την πρώτη στιγμή οι 12 ΠΑΕ της Super League 2, ακολούθησαν κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο όπως αυτό εγκρίθηκε από την Υγειονομική επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, οι ομάδες έχουν υποβληθεί σε 4891 τεστ με μοριακό έλεγχο real time (RT-PCR), από τα οποία έχουν προκύψει πέντε (5) κρούσματα (ποσοστό 1%).

Αντίστοιχα στην Football League, μετά τη διασφάλιση της παράτασης του αγωνιστικού έτους από την Ε.Ε., οι ΠΑΕ ξεκίνησαν τις προπονήσεις έχοντας διενεργήσει ήδη 644 τεστ, χωρίς κανένα θετικό κρούσμα».

Share it