Search

Αυτό ήταν σωστό! Στους “16” του Europa League για δεύτερη σερί σεζόν ο Ολυμπιακός!

Το έκανε και πάλι θρίλερ ο Ολυμπιακός, αλλά το τέλος ήταν το ίδιο! Όπως και πέρυσι με την Άρσεναλ, έτσι και φέτος οι ερυθρόλευκοι μίλησαν στο τέλος του ματς, με τον Αχμέντ Χασάν να χτυπά στο 88′ και να δίνει την πρόκριση στον Ολυμπιακό!

Οι παίκτες του Μαρτίνς μπήκαν καλά στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο τέταρτο, όταν και η κεφαλιά του Ελ Αραμπί δεν βρήκε στόχο, όμως κάπου εκεί η Αϊντχόβεν άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και εν τέλει βρήκε το πρώτο γκολ με τον Ζάχαβι στο 22′, που με κεφαλιά μετά από κόρνερ, όπως και στη φάση του 2-2 στο πρώτο ματς, έκανε το 1-0.

Οι Ολλανδοί συνέχισαν να έχουν την κατοχή και να πιέζουν τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο 32′ απείλησε και πάλι με τον Μπρούμα, του οποίου το σουτ έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Ωστόσο στο 44′ οι γηπεδούχοι πέτυχαν και το δεύτερο τέρμα που έψαχναν, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζάχαβι. Γενικά ο Ισραηλινός και στα δύο ματς ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της ομάδας του και ο μοναδικός από τον οποίο απειλήθηκε ουσιαστικά ο Ολυμπιακός, έστω και από στημένες φάσεις.

Στο ημίχρονο ο Μαρτίνς με διπλή αλλαγή, άλλαξε το σύστημα από 4-3-3 σε 4-2-3-1, με τον Καμαρά στο 50′ να βλέπει το σουτ που εξαπέλυσε να σταματά στο δεξί δοκάρι, στην πρώτη μεγάλη φάση του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανέβει στον αγωνιστικό χώρο, κρατούσαν περισσότερο την μπάλα και απειλήθηκαν λιγότερο, όπως σε μια φάση στο 57′ με το σουτ του Μάλεν που έβγαλε ο Σα στην κλειστή του γωνία.

Στο 66′ το φάουλ του Μαξ πέρασε μόλις έξω από το δεξί δοκάρι του Σα και στο 78′ η εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, το δεύτερο για τον Ολυμπιακό. Το ματς είχε γίνει ροντέο, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, πόσο μάλλον από τη στιγμή που στο 80′ ο Μαρτίνς έριξε στον αγώνα και τον Χασάν, μετατρέποντας για δεύτερη φορά το σύστημά του, σε 4-4-2. Στο 86′ η τύχη γύρισε την πλάτη στην Αϊντχόβεν με το σουτ του Μάλεν που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σα και σε συνδυασμό με τη σπατάλη τριών αντεπιθέσεων των Ολλανδών με παίκτη παραπάνω, τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκαν, όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός στο τέλος θα χαμογελάσει και πάλι.

Έτσι και έγινε..στο 88ο λεπτό ο Ρέαμπτσιουκ πέρασε ωραία την μπάλα στον Φορτούνη, αυτός από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα, ο Εμβογκό απόκρουσε ασταθώς την κεφαλιά του Ελ Αραμπί και ο Χασάν που ακολούθησε τη φάση έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1!

Στα λεπτά που απέμειναν δεν άλλαξε κάτι, με το 2-1 να διατηρείται και τον Ολυμπιακό να παίρνει τελικά μια πανάξια πρόκριση, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στα 180 λεπτά που συνολικά αγωνίστηκαν.

Οι ερυθρόλευκοι θα μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους αύριο στις 14:00!

Τα αποτελέσματα της βραδιάς-Έκαναν την έκπληξη Μόλντε, Γρανάδα, Γιούνγκ Μπόις και Σλάβια Πράγας

Tότεναμ-Βόλφσμπεργκερ 4-0 (8-1)

Άγιαξ-Λιλ 2-1 (4-2)

Άρσεναλ-Μπενφίκα 3-2 (4-3)

Χοφενχάιμ-Μόλντε 0-2 (3-5)

Ρέιντζερς-Άντβερπ 5-2 (9-5)

Νάπολι-Γρανάδα 2-1 (2-3)

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-0 (3-0)

Βιγιαρεάλ-Σάλτσμπουργκ 2-1 (4-1)

Μίλαν-Ερυθρός Αστέρας 1-1 (3-3)

Λεβερκούζεν-Γιούνγκ Μπόις 0-2 (3-6)

Αϊντχόβεν-Ολυμπιακός 2-1 (4-5)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Κράσνονταρ 1-0 (4-2)

Ρόμα-Μπράγκα 3-1 (5-1)

Λέστερ-Σλάβια Πράγας 0-2 (0-2)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0 (4-0)

Μπριζ-Ντιναμό Κιέβου 0-1 (1-2)

* Σε παρένθεση το συνολικό σκορ και με έντονα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν

Οι 15 πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Τότεναμ, Άγιαξ, Άρσεναλ, Μόλντε, Ρέιντζερς, Γρανάδα, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Βιγιαρεάλ, Μίλαν, Γιούνγκ Μπόις, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ρόμα, Σλάβια Πράγας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντιναμό Κιέβου.

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Share it