Search

Σενάριο για σωτηρία ΑΕΛ μέσω Αυγενάκη! Το διαψεύδει ο Υφυπουργός Αθλητισμού

Ο Λευτέρης Αυγενάκης δρομολογεί εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95.5».

Όπως ειπώθηκε, σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με εκπροσώπους των χαμηλότερων κατηγοριών, τόνισε ότι θα καταργηθεί η Football League και θ’ αλλάξουν τα πάντα και στην μεγάλη κατηγορία. Οι εκπρόσωποι ζήτησαν από τον Αυγενάκη να τους εξηγήσει τι εννοεί και τότε φέρεται να ανέφερε για τη Super League ότι δεν είναι βέβαιο πως θα υποβιβαστεί κάποια ομάδα.

Οι νέες πληροφορίες θέλουν τον Αυγενάκη να προωθεί αναδιάρθρωση. Θα καταργήσει τη Football League, από την Super League 1 δεν θα υποβιβαστεί κάποια ομάδα και του χρόνου η μεγάλη κατηγορία θα διεξαχθεί με 16 συλλόγους. Η Super League 2, παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί σε δύο ομίλους με 32 ομάδες.

Αυτά φυσικά είναι σενάρια προς το παρόν και αν υπάρχει και φωτιά εκτός από καπνό, θα φανεί σύντομα. Εννοείται, ότι οποιαδήποτε απόφαση, θα πρέπει να εγκριθεί από τις γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ και της διοργανώτριας αρχής. Σε περίπτωση, πάντως, που γίνει αναδιάρθρωση, τότε θα είναι σωτηρία για την ΑΕΛ, η οποία μετά και την ήττα από τη Λαμία στο Αλκαζάρ, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού με ανακοίνωση του διαψεύδει τις παραπάνω πληροφορίες: 

“Ρόλος του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Κυβέρνησης είναι να θέτει μόνο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των αθλητικών φορέων. Οι διαδικασίες και ο τρόπος διεξαγωγής των εκάστοτε πρωταθλημάτων καθορίζεται αποκλειστικά από τις διοργανώτριες αρχές τους, Ομοσπονδίες ή Λίγκες.

Όσα δημοσιεύονται ως «πληροφορίες» περί του αντιθέτου και υποτιθέμενης πρόθεσης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να ορίζει αριθμό συμμετεχόντων ομάδων σε κατηγορίες πρωταθλημάτων, είναι αποκυήματα φαντασίας”

Share it