Search

Γκαρά: Να δοθεί έκπτωση στο ρεύμα και για τους Εβρίτες πληγέντες

Την αντίδραση της για τον αποκλεισμό του Έβρου από τις εκπτώσεις που ανακοινώθηκαν στους λογαριασμούς ρεύματος των πληγέντων της Αττικής, εκφράζει η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά. Με ερώτησή της στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζητά να συμπεριληφθούν στην έκπτωση και οι πληγείσες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στον Νομό Έβρου, από τα πρόσφατα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας που έπληξαν την περιοχή και προκάλεσαν πολυήμερες διακοπές ρεύματος. Την αντίδρασή της για τον αποκλεισμό του Έβρου, από τις εκπτώσεις που ανακοινώθηκαν στους λογαριασμούς ρεύματος των πληγέντων της Αττικής, εκφράζει η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά. Με ερώτησή της στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζητά να συμπεριληφθούν στην έκπτωση και οι πληγείσες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στον Νομό Έβρου, από τα πρόσφατα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας που έπληξαν την περιοχή και προκάλεσαν πολυήμερες διακοπές ρεύματος.

Η κα Γκαρά στην ερώτησή της υπενθυμίζει πως κατά τη διάρκεια των έντονων χιονοπτώσεων που έπληξαν τον Νομό Έβρου στις 26 Ιανουαρίου, προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στους Δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, με αποτέλεσμα πολλά χωριά στον Έβρο να παραμείνουν χωρίς ρεύμα μέχρι και τρεις ημέρες. Με τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή να είναι υπό το μηδέν.

Επίσης σημειώνει πως καταστροφές και διακοπές ρεύματος επί μακρόν είχαμε στον Έβρο και κατά την κακοκαιρία που έπληξε τον νομό στις 12 Ιανουαρίου.

Κατόπιν όλων των παραπάνω η Βουλευτής Έβρου ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται και ο Νομός Έβρου στην έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα – της τάξης του 30% για ένα μέσο μηνιαίο λογαριασμό – που ανακοινώθηκε για τους πληγέντες της Αττικής από την κακοκαιρία «Μήδεια» που πρόσφατα έπληξε τη χώρα και οδήγησε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά να παραμείνουν χωρίς ρεύμα και νερό για μέρες.

Διερωτάται η κα Γκαρά αν για την κυβέρνηση της ΝΔ οι κάτοικοι του Έβρου υπολείπονται σε κάτι των κατοίκων των Βορείων Προαστίων στην Αττική, γιατί υιοθετείται η διαιρετική λογική «δύο μέτρα και δύο σταθμά» και ισχύουν εκπτώσεις αναλόγως του που διαμένει κάποιος, και, τέλος, γιατί η κυβέρνηση εφαρμόζει για μία ακόμη φορά πολιτικές που αποτελούν διάκριση εις βάρος των κατοίκων του ακριτικού Έβρου, για τον οποίο αποδεικνύεται πως «κόπτεται» μόνο στα λόγια.

Τέλος, η Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το γεγονός πως 1,5 χρόνο τώρα δεν στελέχωσε τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) με τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό, αλλά τον μετέτρεψε σε «θερμοκήπιο» γαλάζιων υπεραμοιβόμενων στελεχών καθώς ενδιαφερόταν μόνο για την ιδιωτικοποίησή του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν οι επιθεωρήσεις του δικτύου πριν εκδηλωθούν τα κύματα κακοκαιρίας που έπληξαν τη χώρα το τελευταίο διάστημα, ούτε και προετοιμάστηκαν σωστά τα συνεργεία αποκατάστασης.

(από το Γραφείο Τύπου της βουλευτού)

Share it