Search

Εύκολες νίκες για Μπάγερν και Σίτυ, προβάδισμα πρόκρισης για Τσέλσι και Ρεάλ!

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι 8 πρώτοι αγώνες της φάσης των “16” του Champions League.

Την Τρίτη, η Μπάγερν Μονάχου έκανε πάρτυ κόντρα στην Λάτσιο και καθάρισε ήδη την πρόκριση μετά το 1-4. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν στο 9′ με τον Λεβαντόφσκι, που πλέον είναι 3ος σκόρερ στην ιστορία του Chpamions League και έκαναν το 0-2 με τον Μουσιάλα στο 24′. Ο Σανέ στο 42′ έκανε το 0-3 και στο 47′ με αυτογκόλ του Ατσέρμπι συμπληρώθηκε το καρέ τερμάτων των Γερμανών. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κορέα στο 49′, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής για τους Λατσιάλι.

Στο άλλο ματς της ημέρας, μετά από ένα φτωχό ματς από πλευράς θεάματος, που διεξήχθη στο Βουκουρέστι, η Τσέλσι κέρδισε με 0-1 την τυπικά γηπεδούχο Ατλέτικο. Οι Μαδριλένοι δεν απείλησαν σε κανένα σημείο του αγώνα την εστία των μπλε, οι οποίοι τελικά βρήκαν το χρυσό γκολ με το τρομερό ψαλιδάκι του Ζιρού στο 68.

Την Τετάρτη το άλλο μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, που ακούει στο όνομα Μάντσεστερ Σίτυ, επικράτησε με 0-2 της Γκλάντμπαχ, σε ένα ματς που έγινε επίσης σε ουδέτερη έδρα και συγκεκριμένα στη Βουδαπέστη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς ανώτεροι, απειλήθηκαν ελάχιστα, με τους Γερμανούς συγκεκριμένα να καταγράφουν μόλις 2 τελικές και τελικά έφτασαν στη νίκη, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τους χαρίζει από τώρα την πρόκριση, με την κεφαλιά του Μπερνάρντο Σίλβα στο 29′ και την προβολή του Ζεζούς στο 65′.

Στο τελευταίο ματς, η Ρεάλ έφυγε με το διπλό από το Μπέργκαμο κερδίζοντας με 0-1 την Αταλάντα. Ο αγώνας ήταν αρκετά ισορροπημένος στο πρώτο εικοσάλεπτο, όταν και ήρθε η αποβολή του Φρόιλερ που άφησε με δέκα τους γηπεδούχους, με τη Ρεάλ έπειτα να έχει την κατοχή, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να απειλήσει, καταγράφοντας μέχρι και το 80′ μόλις μια τελική εντός εστίας. Την λύση έδωσε τελικά στο 86′ ο Μεντί με ωραίο σουτ, που ναι μεν έβαλε τη Ρεάλ σε θέση οδηγού, αλλά από την άλλη κανείς δεν θα πρέπει να “ξεγράψει” τους Ιταλούς ενόψει της ρεβάνς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Λάτσιο-Μπάγερν Μονάχου 1-4

Ατλέτικο Μαδρίτης-Τσέλσι 0-1

Γκλάντμπαχ-Μάντσεστερ Σίτυ 0-2

Αταλάντα-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών:

Tρίτη 9 Μαρτίου 22:00

Ντόρτμουντ-Σεβίλλη

Γιουβέντους-Πόρτο

Τετάρτη 10 Μαρτίου 22:00

Λίβερπουλ-Λειψία

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα

Τρίτη 16 Μαρτίου 22:00

Μάντσεστερ Σίτυ-Γκλάντμπαχ

Ρεάλ Μαδρίτης-Αταλάντα

Τετάρτη 17 Μαρτίου 22:00

Μπάγερν Μονάχου-Λάτσιο

Τσέλσι-Ατλέτικο Μαδρίτης

Share it