Γ’ Εθνική: Όχι στην επανέναρξη είπαν οι 14 από τις 16 ομάδες της Κρήτης αν δεν ξεκαθαρίσει η υπόθεση των τεστ!

Σε μια τηλεδιάσκεψη που κράτησε κάτι λιγότερο από 3 ώρες οι ομάδες του 10ου ομίλου της Γ’ Εθνικής αποφάσισαν να μη ξεκινήσουν προπονήσεις τουλάχιστον μέχρι να πάρουν επίσημες διαβεβαιώσεις για μια σειρά από θέματα που τους απασχολούν και τα οποία όπως τόνισαν δεν είναι τόσο οικονομικού ενδιαφέροντος όσο κοινωνικής ευθύνης.

Με ψήφους 14 -2 (Αλμυρός και Πόρος τάχθηκαν υπέρ των προπονήσεων) οι ομάδες λοιπόν της Γ’ Εθνικής του Κρητικού Ομίλου δεν ξεκινούν προπονήσεις.

Το θέμα όπως αναφέρθηκε δεν είναι μόνο το οικονομικό το οποίο παίζει τον ρόλο του αλλά σίγουρα είναι μικρότερος σε σχέση με τον φόβο που κυριαρχεί αυτή την στιγμή και με την άνοδο των κρουσμάτων.

Για να μπουν να ξεκινήσουν οι ομάδες θα πρέπει να δοθεί μια επίσημη κατεύθυνση και οδηγία πως θα γίνονται τα τεστ, που θα γίνονται και ποιος θα αναλάβει το κόστος αλλά και τι ισχύει αν σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος θετικός. Επίσης τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στον σύλλογο και αν είναι ανυπεράσπιστος σε μια πιθανή κατηγορία.

Επίσης θα έπρεπε οι ομάδες να γνωρίζουν τον τρόπο διεξαγωγής της συνέχειας. Θα συνεχίσουμε απο εκεί που μείναμε και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με την υπάρχουσα προκήρυξης; (προλαβαίνουμε τις ημερομηνίες;) θα αγωνιστούν για έναν γύρο και αν ναι θα ξεκινήσουν όλες οι ομάδες από το μηδέν ή με την υπάρχουσα βαθμολογία γεγονός που δημιουργεί ανισορροπία.

Και τέλος ΑΝ ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ποια μορφή θα έχει την επόμενη χρονιά η Γ’ Εθνική και αν θα είναι η 3η ή 4η τη τάξει κατηγορία, θα είναι ερασιτεχνική ή επαγγελματική.

Φαντάζομαι υπάρχουν και άλλα ερωτήματα (ΚΑΙ οικονομικής φύσης) τα οποία θα γίνουν γνωστά σήμερα όμως αλήθεια η ΕΠΟ έχει σκεφτεί πως είναι η διοργανώτρια και θα έπρεπε αυτή πρώτη απ’ όλους να μεριμνήσει και να δώσει όλο το πλάνο ΕΠΙΣΗΜΑ και απο εκεί και πέρα η ομάδες να αποφασίσουν αν μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις και να αγωνιστούν.

Από εδώ και πέρα λοιπόν το “μπαλάκι” περνάει στην ΕΠΟ η οποία θα πρέπει να υποδείξει τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψουν ΑΝ επιστρέψουν οι ομάδες στους αγωνιστικούς χώρους διότι σε ένα “ομιχλώδες” τοπίο χωρίς επίσημο πλαίσιο σέντρα δυστυχώς δεν θα έχουμε….

Πηγή: sports-factory

Share it