Search

Όταν ο Μαρτίνς ξεκινούσε τον Ολυμπιακό με 9 Έλληνες στο Κύπελλο με τον Άρη Αβάτου

Ο Πορτογάλος τεχνικός σε αρκετά του παιχνίδια έχει χρησιμοποιήσει πέντε Έλληνες αλλά για να βρούμε παιχνίδι με πάνω από επτά στη σύνθεση του Ολυμπιακού πρέπει να ανατρέξουμε στο 2018.

Ήταν κάτι που δεν συζητήθηκε τόσο πολύ και ίσως και να πέρασε κάπως στα… ψιλά με τους τραυματισμούς που είχε ο Ολυμπιακός. Ωστόσο η ουσία είναι πως ο Μαρτίνς και οι άνθρωποι των Πειραιωτών δεν σταμάτησαν ποτέ στο να προσπαθούν να ενισχύουν το ελληνικό στοιχείο στους ερυθρόλευκους.

Σε σχέση με τη φετινή σεζόν θα βρούμε ματς με πέντε Έλληνες στο αρχικό σχήμα των Πειραιωτών. Στο 2-1 με τον Άρη στο Κύπελλο στο βασικό σχήμα ήταν οι Τζολάκης, Σωκράτης, Χολέμπας, Μπουχαλάκης και Βρουσάι. Στο 0-3 με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο βασικοί ήταν οι: Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης και Βρουσάι.

Στο 1-1 με τον Άρη είχαμε βασικούς τους Σωκράτη, Ανδρούτσο, Χολέμπας, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Μασούρα και Βρουσάι. Με τον Μαρτίνς όμως στον πάγκο του Ολυμπιακού υπάρχει και πιο… ελληνική 11άδα.

Είναι το 2018. Στο ματς με τον Άρη Αβάτου με το 1-2 στο Κύπελλο για τον Ολυμπιακό είχαν ξεκινήσει βασικοί 9 Έλληνες. Αναλυτικότερα: Χουτεσιώτης, Γιάννης Μασούρας, Νικολάου, Μαρτίνης, Ξενιτίδης, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Βοϊλης και Μάνος. Αρχηγός στο ματς εκείνο ήταν ο Χουτεσιώτης. Το 2018 υπήρχε και ματς με την Παναχαϊκή με έξι Έλληνες βασικούς στο Κύπελλο: Γιαννιώτη, Τοροσίδη, Τσιμίκα, Ανδρούτσο, Βρουσάι και Μάνο.

Υπάρχουν άλλα κοινά στοιχεία με το ματς αυτό του Άρη Αβάτου; Ναι. Στο παιχνίδι αυτό του Κυπέλλου είχαν σκοράρει τα 2 τέρματα των ερυθρόλευκων οι Βρουσάι και Ανδρούτσος, δύο Έλληνες. Με τον Άρη στο 1-1 ο Ανδρούτσος είχε την ασίστ στο γκολ του Φορτούνη.

Θυμηθείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα στην Ξάνθη:

Πηγή: gazzetta.gr

Share it