Search

Αποφασίζει για Γ’ Εθνική η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ!

Η είδηση για το άνοιγμα των προπονήσεων στην Γ’ Εθνική έδωσε ένα τόνο αισιοδοξίας σε αρκετές ομάδες της Γ’ Εθνικής, ωστόσο, υπάρχουν και αρκετά σωματεία που αντέδρασαν αρνητικά και το έδειξαν μέσω των ανακοινώσεων τους.

Η ΓΓΑ μετά τις πιέσεις που δέχτηκε προχώρησε σε αυτή την κίνηση και πλέον το… μπαλάκι που πάει; Στην ΕΠΟ.  Στο πλαίσιο αυτό σήμερα (22/2) στις 14.00 η Εκτελεστική Επιτροπή θα συνεδριάσει προκειμένου να δει ποιο πλάνο θα είναι το κατάλληλο να εκπονηθεί ώστε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Τα σενάρια; Άπειρα, όπως σημειώνει το soccerlive, αυτά είναι Πρωταθλήματα ενός γύρου με μπαράζ, διαχωρισμός ομίλων, μείωση στα έξοδα της διαιτησίας και πολλά άλλα, ομως τίποτα δεν μπορει να επιβεβαιωθεί με σιγουριά από την Ομοσπονδία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει προβληματισμός και για τις μετακινήσεις εν μέσω πανδημίας και με το… καλεντάρι.  Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες της ΕΠΟ έχουν προβληματιστεί αναφορικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος καθώς οι ημερομηνίες δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια.  Άρα το κύριο θέμα συζήτησης είναι ο τρόπος που θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα και εάν οι ημερομηνίες βγαίνουν.

Διότι εάν το πρωτάθλημα αυτό, κυλήσει όπως η SL2 και η FL, οι ομάδες θα χρειαστούν 40-60 ημέρες προετοιμασίας που αυτό σημαίνει ότι η επανέναρξη των αγώνων θα γίνει τέλος Μαρτίου. Η συμπύκνωση των αγώνων προβληματίζει αρκετά λοιπόν και θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των ομάδων και της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρωτόκολλο που θα σταλεί στις ομάδες και ο τρόπος τήρησης του, διότι ακούγονται ότι οι Περιφέρειες ή οι δήμοι θα αναλάβουν τα έξοδα των covid tests αλλά δεν έχει βγει ακόμη κανένας από τους δυο φορείς μέσω επίσημης θέσης να πει κάτι τέτοιο.

Ένας άλλος μεγάλος ‘βραχνάς’ αποτελούν οι μετακινήσεις των νησιώτικων ομάδων. Αφενός μεν θα πρέπει να γίνουν γνωστές οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης των πρωταθλημάτων αφού υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές και όχι μόνο που εργάζονται ως εποχιακοί υπάλληλοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βοηθήσουν τις ομάδες και τα ρόστερ να… μείνουν ξεκρέμαστα.

Το πιο σπουδαίο πάντως είναι οι εγγυήσεις που θέλουν να πάρουν οι ομάδες. Αυτό που απορρέει από το ρεπορτάζ είναι οτι υπάρχει από μερικά ομάδων η αισιοδοξία ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όμως οι διοικήσεις, τα τεχνικά επιτελεία και οι ποδοσφαιριστές θέλουν να πάρουν τις διαβεβαιώσεις ότι θα ολοκληρωθεί ο μαραθώνιος και δεν θα υπάρξει μια νέα διακοπή που θα… ρημάξει για τα καλά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Share it