Search

Δημοσχάκης: «Απέναντι στον Έβρο ο Μηταράκης από την στιγμή που δεν τον υπαρασπίζεται»

Στα όσα έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με το ΚΥΤ Φυλακίου αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. στον Έβρο, μιλώντας στην ΑΛΦΑ Τηλεόραση και στην Κυριακή Μπασκάκη, αναφερόμενος στην επίσκεψη Μηταράκη στο νομό για το ΚΥΤ Φυλακίου, τόνισε ότι δεν «υπάρχει πρόθεση καλής διάθεσης» από πλευράς του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου και ότι «όποιος δεν υποστηρίζει τον Έβρο είναι απέναντι του».

Αναλυτικά είπε: «Έχω εξαντλήσει την διαβούλευση με τον Υπουργό. Δεν βλέπω μία πρόθεση καλής διάθεσης από πλευράς του, λαμβάνοντας υπόψη τη βουή της τοπικής κοινωνίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι “δεν τον θέλει το χωριό και ψάχνει για το σπίτι του παππά”. Είναι απλά τα πράγματα. Και ένας λόγος που δεν τον υποδέχθηκα στον Έβρο είναι και αυτός. Όποιος δεν υπερασπίζεται τον Έβρο για μένα είναι απέναντι».

Νωρίτερα για το θέμα του ΚΥΤ δήλωσε:

«Οι μέχρι στιγμής απαντήσεις από τα Υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το ΚΥΤ Φυλακίου δεν δίνουν διευκρινίσεις στο θέμα, ούτε και οριστικές απαντήσεις. Θα πρέπει να περιμένουμε και τα όσα θα ειπωθούν από τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας & Υγείας».

Αναφορικά με την ερώτηση για το θέμα που έθεσε ο ίδιος στην Βουλή είπε:

«Περιέγραψα την κατάσταση για το ζήτημα. Έχω κάνει πρόταση για αδιαπέραστα σύνορα και ταυτόχρονα για εκσυγχρονισμό όλων των δομών, και των 7 στον Έβρο. Όπως επίσης και τα οργανωμένα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. δίπλα στο ΚΥΤ στο Φυλάκιο. Περίμενα αυτή η λύση να υιοθετηθεί. Αν ήμουν σήμερα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας θα ζητούσα αυτό το οποίο ζήτησα».

Πηγή: focustonevro.gr

Share it