Επίθεση των Συνδέσμων του ΠΑΟΚ σε Θράκη και όλη την Β. Ελλάδα σε Αυγενάκη & Μητσοτάκη για την “φωτογραφική διάταξη υπέρ Ε.Ε.Α.”!

Στην ανακοίνωσή τους οι ΣΦ ΠΑΟΚ ανάμεσα τους και αυτοί των Ορεστιάδας, Κομοτηνής και Ξάνθης, τονίζουν ότι πρόκειται για μέγα σκάνδαλο η φωτογραφική διάταξη για τα μέλη της ΕΕΑ, ενώ παράλληλα καλούν τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να παραιτηθούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΣΦ ΠΑΟΚ αναφέρει:

Σε μία εποχή γίνεται πολύς ντόρος, και δικαιολογημένα, για τις κυβερνητικές αποφάσεις και τα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης, παρακολουθούμε τις τελευταίες πινελιές στο αριστουργηματικό έργο του Αυγενάκη. Ο κύριος Αυγενάκης αφού πρώτα διόρισε πριν τις πρώτες συνεδριάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για το 2020 δύο από τα μέλη της επιτροπής που αποφάνθηκαν/γνωμοδότησαν υπέρ της ενοχής του ΠΑΟΚ, αφού άλλαξε τον πρόεδρο της επιτροπής και αφού προσπάθησε να παρουσιάσει σαν τετελεσμένη μία δικαστική απόφαση προτού αυτή δικαστεί, τώρα μπαίνει στο τελικό στάδιο. Προκλητικά, ξεδιάντροπα και εμφατικά. Φέρνει σε νομοσχέδιο μία διάταξη που αναφέρει συγκεκριμένα ότι:

Τα μέλη της Επιτροπής δεν εξετάζονται, δεν διώκονται, ούτε υπέχουν αστική ευθύνη έναντι οιουδήποτε τρίτου, για γνώμη που διατύπωσαν ή για πράξεις ή παραλείψεις που διενήργησαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Κατ’ εξαίρεση διώκονται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση (363 Π.Κ.), παράβαση καθήκοντος (259 Π.Κ.) και παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου (252 Π.Κ.). Έναντι του Ελληνικού Δημοσίου ευθύνονται μόνον για πράξεις ή παραλείψεις που τελέστηκαν με δόλο»

Στην ουσία, αυτή η διάταξη αμνηστεύει προκλητικά και αθωώνει τα μέλη της επιτροπής που δεν μπορούν να διωχθούν, ούτε να φέρουν αστική ευθύνη «για τη γνώμη που διατύπωσαν ή για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους». Το λες και λίγο φωτογραφικό αυτό, ε Λευτέρη;

Η προκλητικότητα της πράξης μεγαλώνει αν σκεφτούμε ότι αυτή η διάταξη έρχεται λίγες μέρες μετά την αθώωση του ΠΑΟΚ για την πολύκροτη υπόθεση πολυϊδιοκτησίας. Εκτός αυτού, η αφαίρεση ευθύνης από τα μέλη της επιτροπής, που ο νόμος του Αυγενάκη τους παρουσιάζει σαν παιδάκια που παρασύρθηκαν χωρίς να φταίνε και έχουν το ακαταλόγιστο, παρέχει και πολιτική κάλυψη στον Αυγενάκη.

Σε μία επιτροπή που ορίζεται από τον αρμόδιο υπουργό και τα μέλη της δεν έχουν καμία ευθύνη για όσα αποφασίζουν, τότε δεν έχει ευθύνη και ο υπουργός που όρισε τα μέλη της επιτροπής. Κάπως έτσι, επιχειρεί να τελειώσει μία ώρα αρχύτερα τη συναρπαστική υπόθεση που κράτησε καθηλωμένο το ελληνικό κοινό. Με νομοθετική διάταξη που θα καλύπτει όλους τους πρωταγωνιστές της κωμωδίας. Εμείς από την πλευρά μας, θα τους δώσουμε μία συμβουλή και θα ευχηθούμε και εις ανώτερα. Την επόμενη φορά, φροντίστε να μην καρφωθείτε τόσο γιατί θα έρθει η ώρα που το γέλιο που προκαλείτε σήμερα θα μετατραπεί σε οργή.

ΥΓ. Αυγενάκη, Μητσοτάκη παραιτηθείτε όσο είναι καιρός και εκεί στην παε Π.Α.Ο.Κ. ξυπνήστε επιτέλους.

Σύνδεσμοι Φίλων Π.Α.Ο.Κ.

ΑΜΠΑΛΑΕΑ,ΒΕΜ,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ,ΔΕΣΚΑΤΗ,ΔΡΑΜΑ,ΕΔΕΣΣΑ,ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ,ΕΥΟΣΜΟΣ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ,ΘΥΡΑ 4,ΚΑΡΔΙΤΣΑ,ΚΑΤΕΡΙΝΗ,
ΚΟΜΟΤΗΝΗ,ΚΟΡΔΕΛΙΟ, ΚΥΜΙΝΑ,ΜΑΛΓΑΡΑ,ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ,ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ,ΝΕΑΠΟΛΗ,ΞΑΝΘΗ,ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ,
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ,ΠΑΝΟΡΑΜΑ,ΠΟΛΙΧΝΗ,ΣΕΡΡΕΣ,ΣΥΚΙΕΣ,ΤΡΙΚΑΛΑ,ΤΟΥΜΠΑ,ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ

Share it