Search

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: 130 άτομα πέθαναν από κορονοϊό σε 4,5 μήνες

Τριψήφιος είναι ο αριθμός θανάτων ασθενών από κορωνοϊό που καταγράφηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ που υπογράρει η Όλγα Ορφανίδου από την ΕΡΤ Ορεστιάδας «από τον Οκτώβριο μέχρι και το α΄15ημερο του Φεβρουαρίου έχουν καταγραφεί συνολικά 130 (θάνατοι από κορωνοϊό στο ΠΓΝΑ). Πιο συγκεκριμένα 4 τον Οκτώβριο, 41 τον Νοέμβριο, 56 τον Δεκέμβριο, 25 τον Ιανουάριο και 4 τον Φεβρουάριο».

Όπως φαίνεται, ο χειρότερος μήνας ήταν ο Δεκέμβριος του 2020 οπότε και κατεγράφησαν 56 θάνατοι, ωστόσο, όπως είναι γνωστό το Νοσοκομείο είχε αποφασίσει να μην παρέχει ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού στους κόλπους του.

Το γιατί είχε ληφθεί αυτή η απόφαση παραμένει έως και σήμερα ένα αναπάντητο ερώτημα όπως και το γιατί τα στόματα ανοίγουν μόνο όταν τα νέα είναι «καλά» καθώς στο ίδιο ρεπορτάζ της Όλγας Ορφανίδου αναφέρεται: «Καλή χαρακτηρίζεται από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όσο αφορά την νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό. Σήμερα στη μονάδα Covid-19 του νοσοκομείο νοσηλεύονται 12 ασθενείς εκ των οποίων ο ένας στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας»

Share it