Search

Θρίαμβος της Παρί, προβάδισμα πρόκρισης για Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ και Πόρτο!

Με 4 συναρπαστικά ματς ξεκίνησε η φάση των “16” του Champions League, που επέστρεψε στις επάλξεις μετά από δύο μήνες.

Την Τρίτη η Λίβερπουλ επικράτησε με 0-2 της Λειψίας, σε ένα ματς που διεξήχθη στη Βουδαπέστη και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης για τα Ποημιτελικά, επιστρέφοντας ταυτόχρονα στις νίκες. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς και εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά λάθη της Λειψίας έφτασε σε αυτό το 0-2 με τα τέρματα του Σαλάχ στο 53′ και του Μανέ στο 58′.

Στο άλλο ματς της ημέρας η Παρί θριάμβευσε επί της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου, επικρατώντας με 1-4, παίρνοντας κατά κάποια τρόπο και μια “εκδίκηση” για την..Ρεμοντάδα. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με τη Μπάρτσα να ανοίγει το σκορ στο 27′ με το πέναλτι του Μέσι, όμως ο Εμπαπέ πέντε λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσα. Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι στο δεύτερο μέρος με τον Εμπαπέ, που έκανε πάρτι, να κάνει το 1-2 στο 65′, τον Κιν στο 70′ με κεφαλιά να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 1-3 και τον Γάλλο επιθετικό να πετυχαίνει χατ τρικ στο 85′ για το τελικό 1-4.

Στα ματς της Τετάρτης, η Ντόρτμουντ πήρε προβάδισμα πρόκρισης φεύγοντας με το διπλό από την Ανδαλουσία, επικρατώντας με 2-3 της Σεβίλλης. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 7′ με τον Σούσο, όμως η Ντορτμουντ, που ήταν σαφώς ανώτερη, έφερε το ματς στα ίσα με τον Νταχούντ στο 19′, πήρε προβάδισμα με τον Χάαλαντ στο 27′ και ο Νορβηγός επιθετικός έκανε και το 1-3 στο 43′. Η Σεβίλλη ανέβασε την απόδοσή της στα τελευταία λεπτά και κατάφερε να μειώσει στο τελικό 2-3 με τον Ντε Γιονγκ στο 84′.

Στο άλλο ματς της Τετάρτης η Πόρτο κέρδισε με 2-1 της Γιουβέντους, στο ματς με το λιγότερο θέαμα, από τα τέσσερα αυτής της εβδομάδας. Οι Πορτογάλοι χτύπησαν δύο φορές στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου, πρώτα με τον Ταρεμί στο 2′ για το 1-0 και έπειτα με τον Μρεγκά στο 46′. Η Γιουβέντους που δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα απειλητική μείωσε στο τελικό 2-1 με τον Κιέζα στο 82′.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Λειψία-Λίβερπουλ 0-2

Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4

Σεβίλλη-Ντόρτμουντ 2-3

Πόρτο-Γιουβέντους 2-1

Το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας:

Ατλέτικο Μαδρίτης-Τσέλσι (23/2 22:00)

Λάτσιο-Μπάγερν Μονάχου (23/2 22:00)

Aταλάντα-Ρεάλ Μαδρίτης (24/2 22:00)

Γκλάντμπαχ-Μάντσεστερ Σίτυ (24/2 22:00)

PHOTO CREDITS: 2021 Laszlo Balogh/Associated Press

Share it