Search

Ερυθρόλευκο προβάδισμα πρόκρισης με τεσσάρα επί της Αϊντχόβεν!

Μετά από ένα τρελό ματς, κυρίως στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-2 της Αϊντχόβεν και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τους “16” του Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι έβγαζαν φωτιές επιθετικά και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί και πιο τυχεροί, το προβάδισμα θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο. Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στην ανάπαυλα προηγούμενος με 3-2, αποκτώντας τρεις φορές το προβάδισμα, με τους Ολλανδούς τις προηγούμενες δύο να αντιδρούν άμεσα. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν περισσότερο, είχαν ελαφρώς την κατοχή της μπάλας, όμως αμυντικά έμοιαζαν αρκετά ευάλωτοι, με τον Ολυμπιακό τελικά να το εκμεταλλεύεται, μετά τις αλλαγές του Μαρτίνς, πετυχαίνοντας και ένα τέταρτο γκολ.

Μόλις στο 9′ έγινε το 1-0, όταν από φοβερή κομπίνα και εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Μπουχαλάκης σκόραρε με κεφαλιά. Ωστόσο στο 14′ η τύχη γύρισε την πλάτη στους γηπεδούχους, με το σουτ του Ζάχαβι να κοντράρει στο πόδι του Παπασταθόπουλου και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1, σε ένα τέρμα που θύμισε αυτό της ισοφάρισης της Γουλβς πέρυσι. Στο 30′ ο Λαλά πάτησε περιοχή όμως το τελείωμά του δεν ήταν ιδανικό, όμως στο 37′ και ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 προσωρινά, λόγω τραυματισμού, ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά, η μπάλα έφτασε στον Εμβιλά έξω από την περιοχή και αυτός με ωραίο σκαστό σουτ έκανε το 2-1.

Δύο λεπτά αργότερα η άμυνα του Ολυμπιακού δεν λειτούργησε σωστά και ο Ζάχαβι με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μαξ ισοφάρισε εκ νέου σε 2-2. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελ Αραμπί πίεσε ψηλά και έκλεψε, στη συνέχεια πέρασε και τον Εμβογκό και έκανε το 3-2, με τους ερυθρόλευκους στο 45+4′ να χάνουν ευκαιρία και για τέταρτο γκολ, με τον Καμαρά να επιλέγει να τελειώσει την φάση μόνος του και να μην πασάρει στον Ελ Αραμπί.

Η Αϊντχόβεν παραλίγο να ισοφαρίσει για τρίτη φορά στο 48′ όμως το φάουλ του Ζάχαβι σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Η τριπλή αλλαγή του Μαρτίνς περίπου ένα τέταρτο πριν το τέλος, που άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1, έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να βγει επιτέλους από τα καρέ του και στο 83′ μετά από μια αντεπίθεση, η μπάλα στρώθηκε στον Μασούρα έξω από την περιοχή και εκείνος με φοβερό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Tελευταία φάση στο ματς μια κεφαλιά του Παπασταθόπουλου που πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι στο 86′.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης με το τελικό 4-2, το οποίο θα μπορούσε να ήταν και 5-1. Σημασία έχει πως οι ερυθρόλευκοι θα πάνε σε μια εβδομάδα στην Ολλανδία, έχοντας το πάνω χέρι και με γνώμονα το ότι η Αϊντχόβεν φέτος είναι πιο επικίνδυνη εκτός έδρας, βρίσκονται κοντά στην πρόκριση στους “16”.

Share it