Search

Άνευ αγώνα στα Προημιτελικά του Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Την Τετάρτη η μάχη με τον Ναδάλ!

Ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ματέο Μπερετίνι δεν θα διεξαχθεί. Ο Ιταλός τενίστας ενημέρωσε τους διοργανωτές ότι αποσύρει τη συμμετοχή του λόγω τραυματισμού.

Ο Ιταλός τενίστας αντιμετωπίζει πρόβλημα στους κοιλιακούς του και αναγκάστηκε να αποσυρθεί αφού δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε άνευ αγώνα στα προημιτελικά του Australian Open εκεί όπου τον περιμένει ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Οι συστάσεις για τον θρυλικό Ισπανό είναι περιττές. Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει μικροπρόβλημα τραυματισμού ο Ράφα στα 34του χρόνια παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση, βρίσκεται στο Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης και θέλει να προσθέσει ένα ακόμα Grand Slam στην πλούσια τροπαιοθήκη του.

Νωρίτερα ο Ράφα Ναδάλ επικράτησε εύκολα 3-0 σετ του Ματέο Φονίνι και προκρίθηκε για 13η φορά στα προημιτελικά του στο Australian Open.

ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ VS ΝΑΔΑΛ ΠΡΑΞΗ ΟΓΔΟΗ

Κάπως έτσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ραφαέλ Ναδάλ θα τεθούν αντιμέτωποι για όγδοη φορά την ερχόμενη Τετάρτη (17/02) με την αναμέτρησή τους λογικά να είναι τελευταία είτε στο πρωϊνό πρόγραμμα (περίπου 6 π.μ.) είτε στο απογευματινό (12μ.)

Οι Ναδάλ και Τσιτσιπάς

Φυσικά ο Ισπανός έχει συντριπτικό ποσοστό απέναντι στο Νο6 της Παγκόσμιας κατάταξης. Στις προηγούμενες επτά αναμετρήσεις ο Ναδάλ μετρά έξι νίκες. Μάλιστα, η μία από αυτές ήταν πριν από δύο χρόνια στον ημιτελικό του Australian Open με τον Ράφα να επικρατεί με 6-2, 6-4, 6-0.

Το οξύμωρο της ιστορίας των αναμετρήσεων των δύο αθλητών είναι ότι ο Τσιτσιπάς την μοναδική του νίκη κόντρα στον Ναδάλ την έχει πετύχει στο χώμα και συγκεκριμένα στο τουρνουά της Μαδρίτης!

Παράλληλα, ο 22χρονος Έλληνας τενίστας τα πάει εξαιρετικά στους προημιτελικούς Grand Slam αφού μετράει δύο προκρίσεις σε ισάριθμους αγώνες (Australian Open το 2019 και στο Roland Garros το 2020).

Το πρόγραμμα των Προημιτελικών:

Τζόκοβιτς-Ζβέρεφ

Ντιμιτρόφ-Καράτσεφ

Μεντβέντεφ-Ρούμπλεφ

Τσιτσιπάς-Ναδάλ

Share it