Search

Άνετη πρόκριση για τον Τσιτσιπά στους “16” του Australian Open!

Για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα δώσει το παρών στον 4ο γύρο του Australian Open, συνεχίζοντας την αναζήτηση του πρώτου του Grand Slam τίτλου.

Ο 22χρονος άσος, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στο παιχνίδι του 3ου γύρου με αντίπαλο τον Μίκαελ Ίμερ και με 6-4, 6-1, 6-1 επί του Σουηδού, εξασφάλισε τη συμμετοχή του στη 2η εβδομάδα του πρώτου Major της χρονιάς.

Στους “16” της κορυφαίας διοργάνωσης, ο Στέφανος θα περιμένει τον Ιταλό Μπερετίνι.

Ήταν η καλύτερη συνέχεια για τον Τσιτσιπά στη Μελβούρνη, μετά την πολύ δύσκολη νίκη στα 5 σετ επί του Θανάση Κοκκινάκη στο 2ο γύρο. Ο Έλληνας πρωταθλητής, έδειξε αντίδραση και έπαιξε πολύ καλό τένις, μην επιτρέποντας στον Ίμερ να τον αμφισβητήσει σε 1 ώρα και 34 λεπτά αγώνα στη John Cain Arena.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης με τον Ίμερ, ο Στέφανος συνάντησε αντίσταση μόνο στο εναρκτήριο σετ όπου χρειάστηκε να περιμένει για να πετύχει το break στο 10ο game, με το οποίο σφράγισε το προβάδισμα στα σετ.

Στη συνέχεια όλα έγιναν πιο εύκολα για τον Έλληνα πρωταθλητή ο οποίος πήρε πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες, περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τον 22χρονο αντίπαλό του, Νο95 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με συνοπτικές διαδικασίες, ο Τσιτσιπάς “καθάρισε” το ματς, ολοκληρώνοντας τη νίκη του με 27 winners και 20 αβίαστα λάθη, έχοντας 7/12 επιτυχημένα break points.

Τόσο απέναντι στον Κατσάνοφ όσο και κόντρα στον Μπερετίνι, ο Τσιτσιπάς διατηρεί θετική προϊστορία έχοντας 2-0 τον Ρώσο και 1-0 τον Ιταλό.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας (15/02):

Rod Laver Arena:
(έναρξη 02:00)
Jessica Pegula v. Elina Svitolina [5]
Donna Vekic [28] v. Jennifer Brady [22]

(όχι πριν τις 06:00)
Fabio Fognini [16] v. Rafael Nadal [2]

(έναρξη 10:00)
Ashleigh Barty [1] v. Shelby Rogers
Stefanos Tsitsipas [5] v. Matteo Berrettini [9]

Margaret Court Arena:
(όχι πριν τις 03:30)
Mackenzie McDonald v. Daniil Medvedev [4]
Andrey Rublev [7] v. Casper Ruud [24]

(όχι πριν τις 09:00)
Elise Mertens [18] v. Karolina Muchova [25]

Photo credits: 2021 AP Photo/Hamish Blair

Share it