Search

Προς οριστική ματαίωση Pre League και Α2 βόλεϊ ανδρών & γυναικών

Θέμα ημερών είναι η ματαίωση των πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών της Pre League και της Α2 βόλεϊ καθώς μετά τη διατήρηση της καραντίνας αλλά και το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη οι λοιμωξιολόγοι και η κυβέρνηση δε μπήκαν στη διαδικασία να συζητήσουν το άνοιγμα των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων σε όλα τα ομαδικά αθλήματα και πολύ περισσότερο στα πρωταθλήματα υποδομής.

Μοιραία η αναμονή όλων μεταφέρεται για την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου αλλά με δεδομένη την έλευση και της κακοκαιρίας «Μήδεια» αλλά και τα επιβαρυμένα στοιχεία που φτάνουν καθημερινά οι πιθανότητες να ανοίξουν τα πρωταθλήματα είναι απειροελάχιστες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ομάδων στο πρωτάθλημα Pre League ανδρών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ Αγγελο Κυριακίδη θεωρείται απίθανο να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Αναλυτικά μιλώντας στο sports3 είπε: «Σχεδόν καθημερινά βρισκόμαστε σε επικοινωνία όλοι οι παράγοντες στην Pre League. Από την αρχή της καραντίνας είχαμε θέσει ένα πλάνο με πολλές εναλλακτικές προτάσεις και το είχαμε παρουσιάσει στον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο. Με το πέρασμα του χρόνου εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια που είχαμε και όλες οι εναλλακτικές λύσεις για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις και ένα μήνα μετά και οι αγώνες. Φτάσαμε μέσα Φεβρουαρίου και δεν έχουν ξεκινήσει καν οι προπονήσεις. Όσο και καλή διάθεση να έχουμε δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε πρωτάθλημα. Θα πρέπει να παίζουμε και μέσα στο καλοκαίρι με την προϋπόθεση πως όλα θα κυλήσουν ιδανικά και δεν θα έχουμε άλλες διακοπές».

Οπως αποκάλυψε ο Αγγελος Κυριακής για αύριο Κυριακή θα γίνει διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΠΕ: «Η ματαίωση είναι πλέον μονόδρομος και θεωρώ πως αυτό πιστεύουν οι περισσότεροι. Αλλωστε αυτό το είχαμε προαποφασίσει από τις 2 Φεβρουαρίου στην επίσημη τηλεδιάσκεψη της ΕΟΠΕ με τα σωματεία. Είχαμε δώσει διορία μέχρι τις 15 του μήνα για να ξεκινήσουμε.

Οταν ανοίξουν οι δραστηριότητες στον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μόνο προπονήσεις για να διατηρήσουμε τους αθλητές σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Από την εικόνα που έχω η ίδια άποψη επικρατεί και στην Pre League γυναικών και στην Α2 αλλά δε μπορώ να τους δεσμεύσω με τις δηλώσεις μου. Πιστεύω όμως πως εκτός από τα δύο πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών στη Volley League δεν θα γίνουν άλλα πρωταθλήματα».

Share it