Search

ΚΥΤ Φυλακίου: Σε 15 μέρες θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης

Σε δύο εβδομάδες αναμένεται να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις για το μέλλον του ΚΥΤ Φυλακίου ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, ο οποίος βρέθηκε στην Ορεστιάδα και συζήτησε με την Επιτροπή Αγώνα του Δήμου, για περίπου δύο ώρες, για το επίμαχο θέμα.

Έξω από το Δημαρχείο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη και της Επιτροπής, βρέθηκαν πολλοί πολίτες, οι οποίοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια, δίχως να λείψουν στιγμές έντασης, με αποδοκιμασίες, κροτίδες κτλ. Ο Υπουργός, υπό την προστασία της αστυνομίας, σχεδόν φυγαδεύτηκε, τόσο κατά την άφιξη, όσο και κατά την αποχώρησή του, όπου εκτοξεύτηκαν και κάποια αντικείμενα. H ισχυρή παρουσία της αστυνομίας απέτρεψε κάποια άλλα, σοβαρότερα επεισόδια.
Μετά το πέρας της σύσκεψης και την αποχώρηση του κ. Μηταράκη ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, πλαισιωμένος από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δήλωσε:

«Η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδος χαιρετίζει και ευχαριστεί θερμά όλους τους πολίτες, από όλη τη Θράκη, που συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδος επανέλαβε ξεκάθαρα στον κύριο Μηταράκη την αμετακίνητη κι αδιαπραγμάτευτη θέση της τοπικής κοινωνίας του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης για:

-Καμία νέα δομή στην περιοχή μας

-Καμία επέκταση, καμία αύξηση δυναμικότητας ή χωρητικότητας στις υφιστάμενες δομές της κοινότητας Φυλακίου.

Ο κύριος Υπουργός δεσμεύτηκε να λάβει σοβαρά υπόψη τις ξεκάθαρες θέσεις μας και να ανακοινώσει την τελική, κυβερνητική απόφαση εντός 2 εβδομάδων. Δεν επαναπαυόμαστε, ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τελικής δικαίωσης».

Ερωτηθείς για το αν μπορεί η τοπική κοινωνία και οι φορείς να εμπιστευτούν τον κ. Υπουργό, ο κ. Μαυρίδης είπε:

«Υπάρχει όλο αυτό το χρονικό διάστημα μία διγλωσσία, αυτή είναι μια πραγματικότητα. Θεωρούμε όμως ότι σε ένα κράτος από τη μία ευνομούμενο κι από την άλλη που πρέπει να έχει ειλικρινείς σχέσεις με τους πολίτες, θα πρέπει να έχει ξεκάθαρες θέσεις οποιαδήποτε κυβέρνηση. Αν διαπιστωθεί ότι αυτή η κυβέρνηση άλλα λέει τη μία φορά κι άλλα την άλλη, οι πολίτες μας δίνουν τη δύναμη να αντιδράσουμε δυναμικά».

Ο Δήμαρχος σημείωσε ακόμη πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δεν έγινε καμία συζήτηση για δημιουργία νέας δομής οπουδήποτε αλλού στην ΑΜΘ, ούτε για αντισταθμιστικά οφέλη που ίσως σκοπεύει να προτείνει το Υπουργείο, προκειμένου να προχωρήσει στο σχεδιασμό του.

«Θέσαμε νέα επιχειρήματα όλοι μαζί, που βασίζονται στη λογική και στο αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να συνεχίσουν να νιώθουν οι συνδημότες μας. Γιατί αυτό προκύπτει: πάνε να κάνουν κάτι που θα διαταράξει αυτό το αίσθημα ασφάλειας και ηρεμίας που έχουμε. Επειδή έχουμε όλο το δίκαιο με το μέρος μας, θεωρούμε ότι πρέπει να ανατραπεί αυτή η άδικη και επιζήμια απόφαση.

Δεν μπήκαμε καν στη συζήτηση για αντισταθμιστικά. Δεν είναι θέμα αντισταθμιστικών οφελών, γιατί αν μία κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να δώσει πολλά πράγματα για να αναπτυχθεί ο τόπος, είναι ένα διαφορετικό κεφάλαιο. Ποτέ, καμία συζήτηση για αντισταθμιστικά, δεν παζαρεύουμε το μέλλον των παιδιών μας», ενώ για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ανακοίνωση των κυβερνητικών αποφάσεων, ο κ. Μαυρίδης τόνισε πως τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα συμφώνησαν να ενταθούν οι ενέργειές τους, με πιο δυναμική ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων και μία σειρά άλλων δράσεων που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Πηγή: gnomionline.gr – Σύνταξη: Κική Ηπειρώτου

Share it