Στον Έβρο τη Δευτέρα Μηταράκης & Πέτσας, για το ΚΥΤ Φυλακίου και τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Τον Έβρο αναμένεται να επισκεφτούν οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης, Πέτσας και Μηταράκης την ίδια μέρα και συγκεκριμένα την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κύριος Στέλιος Πέτσας θα πραγματοποιήσει αυτοψία στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες θεομηνίες.

Το βέβαιο είναι ότι τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, όπως αναφέρει το focustonevro, ο όποιος θα επισκεφθεί τον βόρειο Έβρο και ειδικότερα την Ορεστιάδα και το ΚΥΤ Φυλακίου.

Αναμένονται αυξημένα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κύριου Μηταράκη στις περιοχές που θα επισκεφθεί.

Για την επίσκεψη του κ. Μηταράκη δελτίο Τύπου εξέδωσε και η επιτροπή αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας στην οποία προεδρεύει ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, αναφέροντας τα εξής:

«Η επιτροπή αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις του τελευταίου 24ώρου (επίσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη τη Δευτέρα 08/02/2021 και ώρα 14:30 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Ορεστιάδας), τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Δ.Σ., θεσμικών φορέων και συλλόγων/σωματείων

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Την επίδοση στον κ. Μηταράκη της απόφασης του Δ.Σ. για την αμετακίνητη θέση του για μη δημιουργία νέας δομής, μη αύξησης δυναμικότητας και χωρητικότητας των υφιστάμενων δομών, παρά μόνο τη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης σε αυτές και την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών για την επίλυση του μεταναστευτικού/ προσφυγικού προβλήματος.

ΚΑΛΕΙ

Τους πολίτες για συμπαράσταση στην επιτροπή αγώνα κατά την επίδοση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στον κ. Μηταράκη, στην είσοδο του Δημαρχείου, την ΔΕΥΤΕΡΑ 08/02/2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 14:00, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα».

Share it