Search

Το pregame του αγώνα της Ξάνθης με τον Εργοτέλη με τα… μάτια του SportsAddict!

Με ξεκάθαρο στόχο την πρώτη εκτός έδρας νίκη της χρονιάς θα παραταχθεί στο σημερινό παιχνίδι με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο η Ξάνθη, στο ματς που κάνει σέντρα στις 14:45 και θα μεταδοθεί ζωντανά απο την ΕΡΤ3.

Μετά απο 4 ματς η Ξάνθη μετρά 1 νίκη και 3 ισοπαλίες, με τις δύο μάλιστα να είναι στα δύο εκτός έδρας ματς που έχει δώσει με αμφότερα να έχουν λήξει 1-1(με Απόλλων Λάρισας και Λεβαδειακό) και έτσι είναι σαφές πως μετά και την εντός έδρας λευκή ισοπαλία με τα Χανιά η νίκη απέναντι στον Εργοτέλη αποτελεί μονόδρομο για την Ξάνθη που θέλει να βγάλει αντίδραση.

Απέναντι της είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε καλή φόρμα έχοντας δύο συνεχόμενες νίκες με Χανιά και Καραϊσκάκη, αμφότερες μάλιστα εκτός έδρας και με το ίδιο σκορ(0-1). Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε πως σε αντίθεση με τα δύο διπλά εκτός έδρας στην έδρα του ο νεανικός Εργοτέλης δεν πάει και πολύ καλά καθώς δεν έχει ούτε βαθμό έχοντας γνωρίσει επίσης με το ίδιο σκορ(0-1) ήττες απο Ιωνικό και Λεβαδειακό.

Ενόψει του αγώνα στην Κρήτη στην Ξάνθη υπάρχει αποφασιστικότητα για ανατροπή του κακού κλίματος που δημιουργήθηκε μετά τα μη νικηφόρα αποτελέσματα και κυρίως τις μέτριες εμφανίσεις με Λεβαδειακό και Χανιά που είχαν μάλιστα ως αποτέλεσμα και την αλλαγή στην θέση του βοηθού του Πόποβιτς, με τον Κάλατς να αποχαιρετά(θυμηθείτε ΕΔΩ) και τον Λεωνίδα Μπίλη να αναλαμβάνει άμεσα καθήκοντα(θυμηθείτε ΕΔΩ). Στο σημερινό ματς απέναντι της η Ξάνθη θα βρει και δύο γνώριμους στο Θρακιώτικο κοινό(δείτε ΕΔΩ το σχετικό θέμα)

Η προϊστορία των δύο ομάδων είναι μακρά και ξεκινά απο το 2004 όταν και η ομάδα της Κρήτης βρέθηκε για πρώτη φορά στην Super League. Στα παιχνίδια που έχουν δώσει οι δυο τους στην Κρήτη ο Εργοτέλης μετρά 4 νίκες, 2 ματς έχουν λήξει ισόπαλα ενώ η Ξάνθη μετρά 5 νίκες εκ των οποίων οι 2 για το Κύπελλο. Όσον αφορά τα γκολ ο Εργοτέλης έχει πετύχει 12 τέρματα ενώ η Ξάνθη 16.  Ενώ να σημειωθεί πως στις 4 τελευταίες επισκέψεις της στο Παγκρήτιο η Ξάνθη έχει σημειώσει στα τρία 2 γκολ ενώ στο τελευταίο είχε κερδίσει με 4-2, μάλιστα όποτε η Ξάνθη κερδίζει τον Εργοτέλη συνήθως σκοράρει απο 2 έως 4 γκολ.

Σημαντικές επιστροφές αλλά και πρώτη παρουσία σε αποστολή του τελευταίου αποκτήματος της ομάδας, Γιόρι Σχρόιγιεν, ταξίδεψε για το Ηράκλειο η Ξάνθη με τον Τόνι Πόποβιτς να ετοιμάζεται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές θέλοντας να δει αντίδραση και βελτίωση της εικόνας. Δείτε την αποστολή της Ξάνθης ΕΔΩ

Απο  την άλλη πλευρά ο Γιάννης Ταουσιάνης δεν υπολογίζει σε τέσσερις παίκτες, ωστόσο έχει στη διάθεση του ένα δυνατό σύνολο με αρκετούς νεαρούς και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές. Δείτε την αποστολή του Εργοτέλη ΕΔΩ

Στο ματς της Ξάνθης με τον Εργοτέλη ορίστηκε να διευθύνει ο Μιχάλης Ματσούκας απο την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας , με βοηθούς τους Πρίονα(Εύβοιας) & Κακαφώνη (Αχαΐας) και τέταρτο τον  Λάμπρου της ΕΠΣ Εύβοιας.  Να σημειώσουμε πως στην 6η αγωνιστική έχουμε και δύο Θρακιώτικους ορισμούς. Δείτε ΕΔΩ όλους τους ορισμούς της 6ης αγωνιστικής 

Share it