Search

Η ΓΓΑ άναψε το πράσινο φως, ο ΠΣΑΚ εγγυάται τα τεστ – Αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι, ο ρόλος της ΕΟΚ!

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 4/2, αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ.

Ο Σύνδεσμος Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του μπάσκετ όπου το μόνο πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη είναι αυτό της basket league και ζήτησε την έναρξη προπονήσεων της Α2 ανδρών και των αγώνων της Α1 γυναικών, οι ομάδες της οποίας έχουν ξεκινήσει προπονήσεις από 1/1.

Από την πλευρά του υφυπουργείου Αθλητισμού και της ΓΓΑ δόθηκε το πράσινο φως και αυτό που απομένει είναι να δώσει τη συγκατάθεση της η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που θα συνεδριάσει την Παρασκευή 5/2. Αυτό που ειπώθηκε στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, είναι ότι ο ΠΣΑΚ εγγυάται τα λεφτά για τα τεστ κορωνοϊού που είναι υποχρεωτικά σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Εφόσον όμως, δοθεί το «οκ» για προπονήσεις στην Α2, θα απομένει η δέσμευση της ΕΟΚ να εφαρμόσει και να επιτηρήσει τα πρωτόκολλα (που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής) για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Χωρίς αυτήν και κάθε διοργανώτρια αρχή, δεν μπορεί τίποτα να γίνει.

Συγκεκριμένα τονίζεται ότι το αίτημα για έναρξη προπονήσεων στην Α2 ανδρών συνοδεύεται από την καταβολή 20.000 ευρώ προσθέτοντας πάντως, ότι είναι δύσκολο να γίνει δεκτό (ή έναρξη των προπονήσεων) από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, που θα συνεδριάσει την Παρασκευή 5/2. Η αισιοδοξία υπάρχει… Αυτό που σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει είναι η δέσμευση της ΕΟΚ ότι θα εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα στην Α2, και χωρίς αυτήν προπονήσεις δεν ξεκινάνε. Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα αποφανθεί και στο αίτημα για έναρξη της Α1 γυναικών αλλά και των υπόλοιπων αθλημάτων.

Το δελτίο Τύπου του ΠΣΑΚ αναφέρει τα εξής:

Δύσκολα μεν, αισιόδοξα δε…

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι η συνάντηση μεταξύ των Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών.

Οι κύριοι Αυγενάκης και Μαυρωτάς, άκουσαν τους προβληματισμούς των παικτών, τις προτάσεις τους και συζήτησαν για τις λύσεις που μπορούν να βρεθούν, για να επιστρέψουν σε πρώτη φάση στις προπονήσεις, οι ομάδες από την Α2 κατηγορία και κάτω.

Τόσο ο Υφυπουργός, όσο και ο Γενικός Γραμματέας, μας παρουσίασαν τις προτάσεις που καταβάλουν κάθε βδομάδα για την επιστροφή στα γηπεδα και παραδέχθηκαν, ότι δεν περνάει 100% από το χέρι τους.

Το αίτημα μας για παροχη άδειας προπονήσεων, καταρχήν στην Α2, συνοδεύεται από καταβολή 20.000 ευρώ για την κάλυψη των απαραίτητων εβδομαδιαίων τεστ και θα εξεταστεί αυριο.

Share it