Search

Χανιά – Δόξα Δράμας 1-0: Πρώτη νίκη για τους Κρητικούς – Η νέα βαθμολογία της SL2

Την πρώτη τους νίκη φέτος πήραν τα Χανιά, καθώς επικράτησαν 1-0 της Δόξας Δράμας, στο εξ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας της Super League 2. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη ήταν καλύτερη και κατάφερε να προηγηθεί με κεφαλιά του Διαμαντόπουλου στο 38’, ενώ στη συνέχεια είχε περισσότερες καλύτερες στιγμές από τη Δόξα, που πίεσε χωρίς αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο.

Καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι στα Περιβόλια, καθώς τόσο τα Χανιά όσο και η Δόξα Δράμας «καίγονταν» για την πρώτη τους νίκη όπως αναφέρει το mikriliga. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιες ευκαιρίες με τους Μασένα και Μπραμπίγια, τα σουτ των οποίων δεν ανησύχησαν τον Ηλιάδη. Η Δόξα ισορρόπησε το παιχνίδι και είχε μια πολύ καλή στιγμή με το φάουλ του Μαυριά, όπου ο Κουτζαβασίλης το απέκρουσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Το γκολ τελικά ήρθε για τα Χανιά στο 38’. Ο Μπραμπίγια εκτέλεσε το φάουλ και ο Διαμαντόπουλος πήρε την κεφαλιά, πετυχαίνοντας το 1-0. Η Δόξα προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά στο 43’ ο Μενσά δεν έπιασε καλά το πλασέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε πολύ, με τα Χανιά να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη Δόξα Δράμας να μην μπορεί να απειλήσει ιδιαίτερα. Οσο περνούσε η ώρα, οι «Μαυραετοί» κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Κουτζαβασίλη. Τα Χανιά κρατούσαν τη Δόξα μακριά από την εστία τους και απειλούσαν με αντεπιθέσεις, θέλοντας να κρατήσουν τη νίκη.

Χανιά (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Ρέντζας (46’ Αναστασόπουλος), Ανδρέου, Ζιούλης, Καμαρά (46’ Σωτηράκος), Πλέγας, Τριανταφυλλάκος (29’ Καρλίτος), Σουντουρά, Μασένα (61’ Βρεττός), Μπραμπίγια (88’ Παναγιωτούδης), Διαμαντόπουλος.

Δόξα Δράμας (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Ηλιάδης, Μαυριάς (54’ Σαμπανίδης), Παπαργυρίου (86’ Κουκόλης), Μπελεβώνης, Αγιώτης, Χαμόντ, Βουγιακλίγια (54’ Βάντερσον), Μπολάκης (54’ Σπυρόπουλος), Μενσά (71’ Φυτόπουλος), Αγγελόπουλος, Άντερσον.

Η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:

1. Λεβαδειακός 11 (8-3)

2. Παναχαϊκή 9 (9-4)

3. Διαγόρας 9 (6-3)

4. Τρίκαλα 8 (7-5)

5. Ιωνικός 8 (5-4)

6. Εργοτέλης 6 (2-2)*

7. Ξάνθη 6 (3-2)*

8. Χανιά 6 (3-3)

9. Καραϊσκάκης 3 (5-8)

10. ΟΦ Ιεράπετρας 3 (4-7)

11. Απόλλων Λάρισας 2 (1-6)

12. Δόξα Δράμας 0 (1-5)*

*Η Δόξα Δράμας έχει 2 ματς λιγότερρα, από ένα έχουν Εργοτέλης και Ξάνθη

Share it