Search

Έκοψε βασιλόπιτα ο Δήμος Ιάσμου!

Το πρωί της Πέμπτης 28/01 στο δημαρχείο Ιάσμου η δημοτική αρχή έκοψε την βασιλόπιτά της για το νέο έτος. Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων ήταν αυτός που έκοψε κι ευλόγησε την βασιλόπιτα.

Μάλιστα πέραν φυσικά του δημάρχου Οντέρ Μουμίν, αντιδημάρχων, ανθρώπων και εργαζομένων του δήμου, το παρών έδωσαν και παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου. Ο Κυριάκος Αμούτζας και ο Παναγιώτης Σπορίκης έδωσαν το παρόν σε αυτήν την εκδήλωση που οργάνωσε η δημοτική αρχή.

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και σε όλες και ευχαρίστησε τον Δήμο Ιάσμου που κρατάει το έθιμο ζωντανό και έκοψε την βασιλόπιτα σε μια χρονιά που -τουλάχιστον ακόμα- μαστίζεται από την παρουσία της πανδημίας. Μάλιστα ο Μητροπολίτης βγάζοντας και ένα μικρό λόγο τόνισε ότι «ζούμε σε δύσκολα χρόνια και ο καθένα μας καλείται να μείνει κλεισμένος. Αλλά όμως το έργο του καθενός μας, αλλά και όλων μαζί συλλογικά μπορεί να μοιάσει σαν τον ήλιο που βγαίνει στις δύσκολες μέρες και εποχές που ζούμε», ενώ υπενθύμισε πως φέτος λόγω των συνθηκών «δεν κόψαμε πίτες». Σε άλλο σημείο του λόγου του επισήμανε «ότι η Θράκη είναι πανεπιστήμιο».

Οντ. Μουμίν: «Δείχνουμε τον σεβασμό και την αγάπη μας προς την πλειοψηφία των εργαζομένων μας»
Αφού ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ολοκλήρωσε τον λόγο του, την σκυτάλη πήρε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν. «Η παρουσία σας (του Μητροπολίτη) δείχνει αφενός την αγάπη σας για τον τόπο και αφετέρου από την δική μας την πλευρά δείχνει τον σεβασμό και την αγάπη μας προς την πλειοψηφία των εργαζομένων μας, οι οποίοι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι», δήλωσε προλογικά ο κος Μουμίν.

«Αυτός ο τόπος είναι ένας τόπος αρμονικής συμβίωσης, πολυπολιτισμικότητας και ως δημοτική αρχή αποδεικνύουμε ότι έχουμε σε υψηλή προτεραιότητα τον σεβασμό και την αγάπη σε αυτόν τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα αυτού το τόπου», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Share it