Search

Οριστικό: Την 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν Γυμνάσια, Λύκεια – Τι θα ισχύσει στις «κόκκινες» περιοχές

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, ανοίγουν οριστικά τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όπως ανακοίνωσε επίσημα η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε κλειστά θα παραμείνουν τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν ομόφωνα το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων τρεις εβδομάδες έπειτα από το άνοιγμα των Δημοτικών, καθώς η επιστροφή των μαθητών στα θρανία αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα κυβέρνησης και ειδικών.

Κατα τη διάρκεια της ενημέρωσης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα Λύκεια τα οποία θα παραμείνουν κλειστά στις «κόκκινες» περιοχές, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση. Παράλληλα η υπουργός ξεκαθάρισε ότι στα σχολεία που ανοίγουν θα ισχύουν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Share it