Search

Συναρπαστικός παίκτης ο Τσιτσιπάς, δηλώνει πρώην πρωταθλητής του Wimbledon

Τα τελευταία χρόνια έχει αναδυθεί μια νέα, «χρυσή» γενιά στο τένις, η οποία σιγά σιγά κερδίζει τίτλους και φαίνεται να αποτελεί το μέλλον του αθλήματος. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που μαζί με τον Τιμ, τον Μεντβέντεφ και το Ζβέρεφ δείχνουν εξαιρετικές προοπτικές.

Φυσικά οι Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς παραμένουν δυνατοί παίκτες, όμως σιγά σιγά μπαίνουν και άλλοι στο κλαμπ των φαβορί. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Την προηγούμενη σεζόν ο Τιμ νίκησε τον Ζβέρεφ στον τελικό του Αμερικάνικου Όπεν και έγινε ο πρώτος από τους νέους με τίτλο Grand Slam. Αυτή τη στιγμή μάλιστα Τιμ και Μεντβέντεφ βρίσκονται στην 3η και 4η θέση της κατάταξης ATP, ενώ ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στην 6η θέση μετά τον Φέντερερ. Ήδη η όψη του βαθμολογικού πίνακα έχει αρχίζει να αλλάζει, με τους νεότερους να καταλαμβάνουν κορυφαίες θέσεις.

Πρόσφατα, ο πρώην πρωταθλητής Wimbledon Πατ Κας δήλωσε ότι βρίσκει εξαιρετικά ενδιαφέρον παίκτη τον Τσιτσιπά, μιλώντας για τη νέα γενιά του αθλήματος. Συγκεκριμένα είπε: «Πάντα υπάρχουν προσωπικότητες. Όταν κάποιος παίζει διαφορετικά, ο κόσμος ενθουσιάζεται. Και ο Τσιτσιπάς είναι από αυτούς τους παίκτες». Στα 22 του χρόνια, ο Έλληνας τενίστας έχει καταφέρει ήδη πολλά και ακόμα μπροστά του απλώνεται ένα ευρύ μέλλον.

Το πρώτο μεγάλο τουρνουά για φέτος, είναι το Αυστραλιανό Όπεν. Ο Τσιτσιπάς θα συμμετάσχει σε αυτό, ξεκινώντας στις 8 Φεβρουαρίου. Ένας τίτλος σε διοργάνωση Grand Slam αποτελεί σίγουρα τον απώτερο στόχο του Έλληνα τενίστα. Ανάμεσα στα κορυφαία φαβορί το στοίχημα τένις της bwin δείχνει τους Τζόκοβιτς, Τιμ και Μεντβέντεφ, ενώ ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στην 5η θέση των φαβορί για τον τίτλο. Πέρυσι δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποια από τις τελικές φάσεις της διοργάνωσης, όμως φέτος όλα είναι ανοικτά και εάν καταφέρει κάποια καλή θέση, θα ανέβει και στην παγκόσμια κατάταξη.

Πριν από το τουρνουά της Μελβούρνης, ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί και στο ATP Cup εθνικών ομάδων, το οποίο θα διεξαχθεί 1-6 Φεβρουαρίου επίσης στη Μελβούρνη. Η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε αυτό το τουρνουά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χάρη στον Τσιτσιπά. Μαζί με τον «Στεφ» θα είναι οι Μιχάλης Περβολαράκης, Μάρκος Καλοβελώνης και ο αδερφός του Στέφανου, Πέτρος Τσιτσιπάς. Τα δύο τουρνουά της Μελβούρνης θα είναι back to back, οπότε οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία καλής προετοιμασίας σε μεγάλη διοργάνωση.

Share it