Search

Ορεστιάδα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών κατά του ΚΥΤ Φυλακίου

Μπορεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης να μην έκανε τελικά την επίσκεψή του στον Έβρο ελέω covid-19, ωστόσο η προγραμματισμένη συγκέντρωση πολιτών για την ημέρα της άφιξης του, έγινε κανονικά.

Κάτοικοι του Φυλακίου, της πόλης και άλλων οικισμών συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Δημαρχείο απαιτώντας να μην υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου και αντί αυτού να επεκταθεί περισσότερο ο υπάρχων Φράκτης κατά μήκος του ποταμού. Στη συγκέντρωση έγινε και συλλογή υπογραφών.

Όπως αναφέρει το reportal, η είδηση περί επέκτασης ή αναβάθμισης του ΚΥΤ Φυλακίου βρίσκει ισχυρή αντίσταση στην τοπική κοινωνία καθώς εκτιμάται ότι θα συνδράμει στην υποβάθμιση της περιοχής συνολικά. Ήδη, πάνω από 70 φορείς έχουν εκδώσει ψηφίσματα διαμαρτυρίας στα οποία καθίσταται σαφής η αντίθεση σε ενδεχόμενη επέκταση της προσφυγικής δομής, ενώ η μόνη πρόταση που γίνεται αποδεκτή είναι αυτή της αναβάθμισης της υπάρχουσας υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα αυξηθεί η χωρητικότητά της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νότης Μηταράκης ακύρωσε την επίσκεψή του την τελευταία στιγμή καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν θα μπορούσε να κάνει ολοκληρωμένο κύκλο επαφών λόγω της επαφής που είχε ο Χρήστος Μέτιος με πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης, όντας θετικός στον κορωνοϊό (και μη γνωρίζοντας το, φυσικά), και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν πολλοί σε προληπτική απομόνωση.

φωτογραφίες: Σταμάτης Γκροζούδης

Share it