Search

Μεταξύ των κορυφαίων σωματείων badminton της χώρας Δημοκρίτειο, Αρίων & Εθνικός!

Με το κλείσιμο της αγωνιστικής σεζόν και την έναρξη της νέας χρονιάς, το άθλημα της αντιπτέρισης (μπάντμιντον) στην περιοχή μας έκανε ένα ακόμη βήμα προς τα μπροστά.

Πιο συγκεκριμένα, στην σχετική λίστα των σωματείων που καλλιεργούν το άθλημα πανελλαδικά, οι 3 ομάδες της Θράκης βρίσκονται στις πρώτες 14 από τις συνολικά 40 της χώρας! Πρώτος από την Θράκη εμφανίζεται ο Α.Σ. Δημοκρίτειο Κομοτηνής που βρίσκεται στην 6η θέση, ενώ ακολουθούν ο Αρίων Ξάνθης στην 11η και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην 14η.

«Η νέα αγωνιστική χρονιά βρίσκει την ομάδα Βadminton  του Α.Σ. Δημοκρίτειο να βρίσκεται στην 6η θέση πανελλαδικά σε σύνολο 40 και πλέον ομάδων!», αναφέρει ο προπονητής του Δημοκρίτειου Μπάμπης Ιορδάνου και εξηγεί: «Η κατάταξη αυτή προκύπτει από το σύνολο όλων των ατομικών και ομαδικών συμμετοχών που είχαν οι αθλητές και αθλήτριες του Δημοκριτείου την χρονιά που πέρασε, σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Badminton (Ε.Ο.Φ.Σ.Α.). Η οριστικοποίηση των βαθμολογιών σηματοδοτεί την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, η οποία ακολουθώντας τα πρότυπα του εξωτερικού ξεκινά  με βάση το οικονομικό έτος (1-1-2021 – 31-12-2021) και όχι το ακαδημαϊκό».

Αναφορικά με την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν του 2021, αυτή θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες με την πανδημίας: «Η επίσημη έναρξη  (όποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες) θα βρει πολλούς από τους αθλητές της ομάδας να βρίσκονται πολύ ψηλά στις ατομικές λίστες κατάταξης των κατηγοριών τους  (rank list) μιας και είχαν μεγάλη συγκομιδή βαθμολογίας από τους αγώνες (πανελλήνιους και περιφερειακούς) που έλαβαν μέρος τη σεζόν 2019-20», πληροφόρησε ο κος Ιορδάνου.

Εγγραφή στο ψηφιακό μητρώο
Σε διοικητικό επίπεδο ο Α.Σ. Δημοκρίτειο πέτυχε την οριστικοποίηση της πλήρους εγγραφής του στο ψηφιακό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναγνωρίζοντας πέραν του μπάντιμιντον, την πάλη και την επιτραπέζια αντισφαίριση, που είναι επίσης δραστήρια τμήματα του συλλόγου, ενώ ακολουθούν το μπάσκετ και η ενόργανη  σε επόμενο στάδιο.

Οι στόχοι για το 2021
«Στόχοι για την νέα χρονιά είναι η ομαλή επανέναρξη των προπονήσεων και η προετοιμασία για την νέα αγωνιστική περίοδο της οποίας οι απαιτήσεις θα είναι μεγάλες λόγω και των προηγούμενων επιτυχιών αλλά και του διαρκούς αυξανόμενου ανταγωνισμού», δήλωσε ο κος Ιορδάνου.

Αναλυτικότερα:

H βελτίωση  των  βαθμολογιών σε κάποιες κατηγορίες.

Συνεργασία σε επίπεδο αγωνιστικό και προπονητικό με άλλες ομάδες

Η συμμετοχή αθλητών και προπονητών σε προπονητικά καμπ.

Ανταγωνιστική παρουσία στα ομαδικά πρωταθλήματα (εφήβων – νεανίδων  και αντρών – γυναικών ).

«Το σημαντικότερο  είναι όλοι να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα και χωρίς τραυματισμούς και φυσικά να επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα!  Ο προπονητής και οι αθλητές της ομάδας ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο αγάπη και υγεία για το 2021 και τα καλύτερα έρχονται!», αναφέρουν οι άνθρωποι του συλλόγου.

Η πλήρης αγωνιστική κατάταξη

Share it