Search

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές του Έβρου!

Δημοσιεύτηκαν εχθές Πέμπτη στη Διαύγεια οι αποφάσεις κήρυξης περιοχών του Έβρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διάρκειας έξι μηνών.

Οι αποφάσεις εκδόθηκαν από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και αφορούν τις τέσσερις δημοτικές ενότητες Ορεστιάδας, Βύσσας, Τριγώνου και Κυπρίνου του δήμου Ορεστιάδας, τη δημοτική ενότητα Μεταξάδων και τις κοινότητες Ελληνοχωρίου, Μάνης, Κυανής, Ασβεστάδων και Ισαακίόυ του δήμου Διδυμοτείχου, και τις κοινότητες Κορνοφωλιάς, Λυκόφης, Δαδιάς, Λαβάρων, Αμορίου, Προβατώνα και Λευκίμμης του δήμου Σουφλίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι κοινότητες του ορεινού όγκου του ίδιου δήμου, που επίσης επλήγησαν από τις σφοδρότατες βροχοπτώσεις της 12ης Ιανουαρίου, βρίσκονταν ήδη σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», από τον προηγούμενο Απρίλιο, που και πάλι είχαν δεχτεί σοβαρά πλήγματα από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αντίστοιχο αίτημα έχει υποβάλει και ο δήμος Αλεξανδρούπολης, για τις κοινότητες που επίσης επλήγησαν την περασμένη Τρίτη, και αναμένεται η επίσημη ανάρτηση της απόφασης στη «Διαύγεια».

Share it