Search

Μητσοτάκης: «Το lockdown πέτυχε, μπορούμε να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων»

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση των λοιμοξιολόγων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ορθάνοιχτο το παράθυρο χαλάρωσης των μέτρων, κατά της πανδημίας. Μιλώντας στο πλαίσιο της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, υπογράμμισε αρχικά ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ECDC όλη η Ευρώπη είναι κόκκινη και οι μόνες κίτρινες χώρες με ορισμένες πράσινες περιφέρειες είναι η Ελλάδα και Φιλανδία. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι η περίοδος των εορτών πέρασε σχετικά αναίμακτα και προς αυτό συνέβαλε το lockdown που επιβλήθηκα από την κυβέρνηση.

«Η επιτυχημένη αντιμετώπιση του 2ου κύματος οφείλεται πρώτα απ’ όλα στις εκπληκτικές προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού», είπε και προσέθεσε ότι ειδικά το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στις επιβαρυμένες περιοχές υπερέβαλαν εαυτούς και με ανθρωπιά και επαγγελματισμό συνέβαλαν στην αποκλιμάκωση. «Αν είχε συμβεί κάτι δραματικό στις εορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα είχε ήδη φανεί. Ευτυχώς φαίνεται ότι ξεπεράσαμε σκόπελο εορτών χωρίς αναταράξεις και σε αυτό βοήθησε η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να επανέλθουμε σε αυστηρότερο καθεστώς lockdown από αυτό που εισηγήθηκαν οι ειδικοί», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, παραθέτοντας τους σχετικούς χάρτες του ECDC, μίλησε και για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ. «Σήμερα έχουμε 424 κενά κρεβάτια σε ΜΕΘ στο ΕΣΥ. Έχουμε δηλαδή την ασφάλεια να μπορούμε να συζητήσουμε μια περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών και επαναφορά στην κανονικότητα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής καθώς επιτεύχθηκε ο βασικός στόχος να συζητάμε χαλάρωση μέτρων μόνο από την στιγμή που μειώνεται σημαντική η επιβάρυνση στο ΕΣΥ», είπε ενδεχομένως προαναγγέλλοντας την επικείμενη απόφαση της επιτροπής των λοιμοξιολόγων.

Πηγή: ethnos.gr

Share it