Search

Δύσκολη μέρα για τον Έβρο: Πλημμύρησαν οικισμοί, χωράφια, διακοπή κυκλοφορίας σε πολλά σημεία

Στο “κόκκινο” είναι τα πλημμυρικά φαινόμενα στον ορεινό όγκο του Δήμου Σουφλίου, ο οποίος έχει αποκλειστεί, ενώ ήδη υπάρχουν σπίτια που έχουν πλημμυρίσει στο Μικρό Δέρειο. Πολύ δύσκολη η κατάσταση και στο Πρωτοκκλήσι.

Εν τω μεταξύ, στη Βουλγαρία, απ’ όπου προέρχεται ο μεγάλος όγκος των υδάτων που προκαλεί προβλήματα στον Έβρο, συνεχίζονται οι σφοδρές βροχοπτώσεις, ενώ σήμερα εκδόθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και Υδρολογίας της Βουλγαρίας προειδοποιητικός πορτοκαλί και κίτρινος κωδικός κινδύνου για βροχόπτωση και παγετό όπως αναφέρει το gnomionline.gr. Ανακοινώθηκε πορτοκαλί κωδικός για σημαντικές βροχοπτώσεις, με ποσότητες μεταξύ 35-65 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο, για τις περιοχές Μπουργκάς, Σλίβεν, Γιάμπολ, Χάσκοβο, Κάρτζαλι και Σμόλιαν.

Περισσότεροι από 100 οικισμοί ήταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χθες το βράδυ λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές. Έχουν ξεκινήσει εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.

Οι ποταμοί παρακολουθούνται καθ’ όλο το 24ωρο. 20 άτομα εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στη ζώνη Τσερνίτσιτε κοντά στο Μπουργκάς λόγω της σημαντικής αύξησης του επιπέδου των ποταμών Μαρίνκα και Οτμανλίισκα. Μέσα σε 24 ώρες, στο δήμο Μπουργκάς έπεσαν 37 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο βροχής, πληροφορεί ο τοπικός σταθμός της ΒΕΡ.

Αργά χθες το βράδυ στο Σμόλιαν, η αστυνομία και οι πυροσβέστες έσωσαν 9 άτομα που βρίσκονταν κάτω από τα ερείπια του αυθαίρετου σπιτιού τους που καταστράφηκε από κατολίσθηση, που προκλήθηκε από την βροχή, ανέφερε ο σταθμός της ΒΕΡ στο Πλόβντιφ.

Την ίδια ώρα το focusstonevro.gr μας μεταφέρει εικόνα από το Σουφλί:

Διακοπή της κυκλοφορίας στον οικισμό του Προβατώνα με δεκάδες ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στις εισόδους του οικισμού, αναφέρει το reportal.gr. Δείτε φωτογραφίες:

Δύσκολη η κατάσταση και στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Η δημοτική αρχή αναφέρει:

Δείτε τι συμβαίνει στον γέφυρα που οδηγεί στον Άβαντα:

Share it