Search

Σούπερ ενίσχυση στον “άσσο” για την Ξάνθη που αποκτά τον υψηλόσωμο διεθνή Κροάτη Ιβάν Κέλαβα!(+videos)

Τρομερά αντανακλαστικά έδειξε η ομάδα της Ξάνθης, καθώς μετά την χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης λιπώματος που υποβλήθηκε  ο Πολ Ίτσο και θα τον κρατήσει εκτός δράσης για περίπου 4-6 εβδομάδες προχώρησαν με μεθοδικότατα και ταχύτητα για την ενίσχυση της ομάδας στον “άσσο” και μάλιστα προχωρώντας σε μια κίνηση-έκπληξη φέρνοντας στην Ελλάδα τον διεθνή Κροάτη γκολκίπερ, Ιβάν Κέλαβα.

Βλέπεται μετά την εγχείρηση του Ίτσο που δεδομένα θα τον στερηθεί η ομάδα της Ξάνθης στα πρώτα τουλάχιστον 6-10(ανάλογα πόσα ματς θα γίνουν Τετάρτες), η ομάδα της Ξάνθης έμεινε με δύο κίπερ(Βέλιτς, Μπέντο) καθώς και ο Στεπάνοβιτς βρίσκεται στην Σερβία και ο Σταθάκης δανεικός στην Καβάλα. Με τους ιθύνοντες της ομάδας να προχωρούν σε μια αξιόπιστη λύση του πολύ έμπειρου υψηλώσουμου(1,96) 32χρονου κίπερ.

Ο Κέλαβα έχει γεμάτο βιογραφικό με παρουσία σε πολύ δυνατά πρωταθλήματα (Κροατία, Ιταλία, Ισπανία), συμμετοχές στους ομίλους του Champions League με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αλλά και παρουσία στο Euro 2012 με την Εθνική Κροατίας με τον Κέλαβα να έχει πολλές συμμετοχές στις μικρές Εθνικές της χώρας

Ο ύψους 1,96 Κροάτης γκολκίπερ, γεννήθηκε στο Ζάγκρεμπ στις 20 Φεβρουαρίου του 1988. Πρώτη του ομάδα η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, την φανέλα της οποίας φόρεσε σε περισσότερα απο 137 παιχνίδια απο το 2007 έως και το 2013, με την φανέλα της Ντινάμο είχε σπουδαίες σεζόν στην Κροατία αλλά και Ευρωπαϊκές παρουσίες σε Europa League αλλά και σε 12 ματς στους ομίλους του Champions League(12 ματς στις περιόδους 2011-2012, 2012-2013), κατακτώντας 6 πρωταθλήματα Κροατίας και 4 Κύπελλα.

Το 2013 θα κάνει το πρώτο του βήμα εκτός Ζάγκρεμπ, με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις να του δίνουν την μεταγραφή στην Ιταλία και την Ουντινέζε, με την φανέλα της οποίας αγωνίστηκε σε 10 παιχνίδια ενώ ακολούθησε η παρουσία τους ως δανεικός στην Κάρπι και εν συνεχεία την Σπαρτάκ Τρνάβα στην Σλοβακία. Το καλοκαίρι του 2015 θα πάρει μεταγραφή για την Ισπανία και την Πριμέρα για την Γρανάδα, Μετά απο δύο σεζόν με τους Ισπανούς αποχώρησε για να φορέσει την φανέλα της Ντέμπρετσεν στην Ουγγαρία και ακολούθως της Πολιτέκνικα στην Ρουμανία, πριν το καλοκαίρι του 2018 επιστρέψει στην Κροατία για την Ίντερ Ζάμπρεζιτς. Το καλοκαίρι του 2020 πήρε μεταγραφή στην Κύπρο και την Αλκή, απο την οποία αποχώρησε τον Δεκέμβριο καθώς και λόγω κορονοϊού το συμβόλαιο του δεν ήταν διαχειρίσιμο απο την ομάδα της Αλκής που αγωνίζεται στην Β’ Κύπρου, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Ξάνθη και τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Θρακιώτικης ομάδας.

Μάλιστα όπως πληροφορούμαστε βρίσκεται ήδη στην Ξάνθη, και απο την Δευτέρα θα λάβει μέρος στις προπονήσεις της νέας του ομάδας, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στην θέση του τερματοφύλακα για την ομάδα της Ξάνθης κάνοντας πιο δυνατό τον ανταγωνισμό για τον “άσσο”.

Share it