Search

Παράταση μέχρι τις 18/1 για το lockdown: Όλα όσα παραμένουν κλειστά

Ο κύβος ερρίφθη… Η κυβέρνηση έκανε αποδεκτή την εισήγηση των λοιμωξιολόγων και κρατά κλειστό το λιανεμπόριο μέχρι και τα ξημερώματα της 18ης Ιανουαρίου. Οπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, ενώ τα καταστήματα διατηρούν κατεβασμένα τα ρολά τους, μέχρι να ξανανοίξουν με το click away. Κλειστά παραμένουν τα κομμωτήρια, καταστήματα μανικιούρ πεντικιούρ, εκκλησίες, ενώ παραμένει η απαγόρευση κυνηγιού και ψαρέματος. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα γίνεται εβδομαδιαία αξιολόγηση της κατάστασης και βάσει αυτής θα αποφασίζεται τι θα ανοίξει και τι θα παραμείνει κλειστό.

Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε για μία ακόμα φορά, από την κα Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, ότι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν για τη δια ζώσης εκπαίδευση τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα σχολεία ειδικής αγωγής, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Ολα τα παραπάνω, που αφορούν στις οικονομικές δραστηριότητες, θα ισχύσουν βέβαια, στην περίπτωση που δεν παρατηρηθεί αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού, μιας κι όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν, εν μέσω πανδημίας, οι ημερομηνίες άρσης των μέτρων μεταβάλλονται ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, πρώτα αναμένεται να επανέλθει το click away και θα ακολουθήσει το άνοιγμα των κομμωτηρίων καθώς επίσης και άλλων δραστηριοτήτων, ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά και την ερχόμενη εβδομάδα, Γυμνάσια και Λύκεια, αλλά και τα Πανεπιστήμια.

Πηγή: ethnos.gr

Share it