Search

Ροδόπη: Οι 10 κορυφαίες στιγμές στον αθλητισμό του νομού για το 2020!

Το 2020 μας αποχαιρέτησε όμως λόγω της κατάστασης με τον ιό, ο απολογισμός που θα μπορούσε να κάνει κάποιος, αναπολώντας τις πιο σημαντικές στιγμές για τον αθλητισμό στην χρονιά που έφυγε, είναι σίγουρα δύσκολος.

Ωστόσο, το SportsAddict.grσυγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις 10 κορυφαίες, τις 10 πιο σημαντικές στιγμές, θετικές αλλά και αρνητικές, ομαδικές & ατομικές, για το 2020 σε κάθε νομό της Θράκης.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις 10 κορυφαίες στιγμές για την Ροδόπη:

1) Τρία χρυσά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης ανδρών-γυναικών και ένα ακόμα στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων για το Δημοκρίτειο (4-5/1 & 7/3)

Για άλλη μια χρονιά οι επιτυχίες και οι διακρίσεις συνεχίστηκαν για το τμήμα Πάλης του Δημοκριτείου. Συγκεκριμένα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών που διεξήχθη στον Βύρωνα, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Ιμπίς Νιαζί, Αθηνά Γιαγτζόγλου και Μαρία Νταμοτσίδου, ενώ στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ΑΘηνά Γιαγτζόγλου στην κατηγορία κάτω των 50 κιλών. (Θυμηθείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ)

2) Χρυσός ο Βαγγέλης Χριστόπουλος του Πανθρακικού στο Πανελλήνιο Ζίου Ζίτσου (24-26/1)

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 16 ετών και κάτω των 60 κιλών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε ο Βαγγέλης Χριστόπουλος. Ο αθλητής του Πανθρακικού κατάφερε να διακριθεί για άλλη μια σεζόν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου που διεξήχθη στο Ηράκλειο, ενώ στη συνέχεια αποτέλεσε και πάλι μέλος της Εθνικής ομάδας. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

3) Χρυσός ο Κώστας Μπανιώτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (28-29/2)

Πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχθηκε για άλλη μια φορά στην καριέρα του ο Κομοτηναίος Κώστας Μπανιώτης. Ο άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξήχθη στο ΣΕΦ με άλμα στα 2,16 μ. (Θυμηθείτε ΕΔΩ) Παράλληλα ο Έλληνας Πρωταθλητής από την Ροδόπη κατέκτησε την πρώτη θέση και μάλιστα με ρεκόρ, λίγες εβδομάδες νωρίτερα σε μίτινγκ στη Σλοβακία. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

4) Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου Πρωταθλήτρια του πιο συγκλονιστικού Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θράκης, τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας (29/4)

Δυστυχώς τα όσα έγιναν με τον ιό, απέτρεψαν το να παρακολουθήσουμε μέχρι τέλους το συγκλονιστικότερο και καλύτερο Πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣ Θράκης των τελευταίων, τουλάχιστον, ετών. Εν τέλει μετά την διακοπή των Πρωταθλημάτων τον Μάρτιο, ήρθε στις 29/4 η οριστική απόφαση της ΕΠΟ, που έχριζε Πρωταθλητές τους ως τότε πρωτοπόρους. Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου έχοντας 18 βαθμούς μετά από 1 αγώνα στα play-off, κατέκτησε τον τίτλο και επανήλθε στη Γ’ Εθνική. Το ματς που της χάρισε την κούπα ήταν το νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στον Πανθρακικό στις 7 Μαρτίου, στο οποίο είχε επικρατήσει με 2-0. (Θυμηθείτε ΕΔΩ,ΕΔΩ και ΕΔΩ)

5) Η επάνοδος του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων στην Α’ ΕΠΣ Θράκης και οι άλλοι 4 που ακολούθησαν την ίδια πορεία (29/4)

Μετά από μόλις ένα χρόνο απουσίας ο Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων κατάφερε να επανέλθει στην Α’ ΕΠΣ Θράκης. Το ιστορικό σωματείο βρισκόταν στη 1η θέση της βαθμολογάις της Β’ ΕΠΣ Θράκης με 43 βαθμούς την στιγμή της διακοπής και μετά τις ανακοινώσεις της ΕΠΟ για περάτωση των διοργανώσεων, κατέκτησε και τυπικά τον τίλο και την επάνοδο στην Α’ κατηγορία. Εκεί, μετά την αναδιάρθωση που ανακοινώθηκε από την ΕΠΣ Θράκης, τον ακολούθησαν και επανήλθαν στα σαλόνια η Ένωση Ασωμάτων, η Δόξα Προσκυνητών και το Ατσάλι Αρχοντικών, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της το παρόν δίνει και η Νέα Ρομά. (Θυμηθείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ)

6) Για άλλη μια σεζόν στη Β’ Εθνική ο ΓΑΣ Κομοτηνή (4/5)

Μετά την επάνοδό του στη Β’ Εθνική, ο ΓΑΣ Κομοτηνή παρέμεινε εν τέλει στην κατηγορία για δεύτερη σερί χρονιά, μετά την οριστική διακοπή των Πρωταθλημάτων στις 4 Μαΐου. Η ομάδα του Νεοκλή Λεμονίδη στο τελευταίο της ματς επικράτησε με 67-63, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την παραμονή, μιας και βρίσκονταν ούτως ή αλλως σε αντίστοιχη τροχιά, όντας 11η με 30 βαθμούς και πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. (Θυμηθείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ)

7) Στην Pre-League μετά από μια πολύ καλή σεζόν η ΑΕ Κομοτηνής (7/5)

Η σεζόν 2019-2020 ήταν μια μεταβατική χρονιά για την ΑΕ Κομοτηνής, η οποία μετά τον υποββιασμό από την Volley League, κατάφερε να πρωταγωνιστήσει εκ νέου στην Α2 κατηγορία, τερματίζοντας στη 2η θέση με 38 βαθμούς. Τελευταίο ματς της ομάδας του Ηλία Κρεούζη στις 8 Μαρτίου και νίκη επί του Μακεδονικού με ανατροπή με 3-2. Η ΑΕ Κομοτηνής μπορεί να έχασε την πρωτιά από τον Φίλιππο Βέροιας, όμως με την 2η θέση που κατέκτησε, μετά την οριστική διακοπή των Πρωταθλημάτων στις 7 Μαΐου, κατάφερε να “ανέλθει” στη νεοσύστατη Pre League, όντας και πάλι ένα βήμα μακριά από την κορυφαία κατηγορία. (Θυμηθείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ)

8) Η επιστροφή της Ελπίδας Σαπών στη Γ’ ΕΘνική (19/8)

Σημαντικό γεγονός για το ποδόσφαιρο της Ροδόπης ήταν και η επιστροφή της Ελπίδας Σαπών στη Γ’ Εθνική. Η ομάδα του Βασίλη Χαριτόπουλου παρ’όλο που τερμάτισε στη 2η θέση του περσινού Πρωταθλήματος με 17 βαθμούς, κέρδισε εν τέλει την άνοδο μετά την αναδιάρθρωση της ΕΠΟ στη Γ’ Εθνική. Η Ελπίδα στη 1η αγωνιστική των play-off στις 7 Μαρτίου κέρδισε με 5-0 τον Ορφέα Ξυλαγανής και σε συνδυασμό με την ήττα του Πανθρακικού και το ρεπό της Δόξας Γρατινής, πλασαρίστηκε στη 2η θέση. Το γεγονός της ανόδου είχε διπλή σημασία, τόσο για τον ίδιο τον σύλλογο που επέστρεψε στις Εθνικές κατηγορίες μετά από μια δεκαετία, όσο και για την ΕΠΣ Θράκης που εκπροσωπείται εκ νέου μετά από 3 χρόνια, από 2 ομάδες. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

9) Πρώτο Super Cup στην ιστορία του Πανθρακικού (20/9)

Το πρώτο Super Cup της ιστορίας του κατέκτησε ο Πανθρακικός που επικράτησε με 2-1 της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου. Η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη που μετά από κλήρωση αναδείχθηκε Κυπελλούχος της σεζόν 2019-2020, αναμετρήθηκε με την Πρωταθλήτρια Δόξα και πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της στον θεσμό, σε ένα ματς που μεταδόθηκε σε ζωντανή ηχητική μετάδοση από το SportsAddict. (Θυμηθείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ)

10) Ο Πανθρακικός επέστρεψε με νίκη στο Κύπελλο Ελλάδας μετά από 4 χρόνια (28/10)

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ο Πανθρακικός επικράτησε με 1-0 της Ανατολής Σερρών στην 1η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι πράσινοι συνδύασαν με νίκη την επιστροφή τους στον θεσμό μετά από τέσσερα χρόνια, κερδίζοντας το ματς στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Η κλήρωση στη συνέχεια του θεσμού έφερε τον Πανθρακικό απευθείας στην τρίτη φάση, με τους πράσινους όμως μετά τα νέα μέτρα να χάνουν το δικαίωμα να αγωνιστούν για να συνεχίσουν περαιτέρω στο Κύπελλο. Ωστόσο το γεγονός είναι πως ο Πανθρακικός επέστρεψε και πάλι στον Εθνικό ποδοσφαιρικό χάρτη και δήλωσε παρών για τη συνέχεια. Τέλος να σημειωθεί πως και αυτό το σπουδαίο ματς μεταδόθηκε σε απευθείας ηχητική μετάδοση από το SportsAddict. (Θυμηθείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ)

Share it