Search

Ξάνθη: Οι 10 κορυφαίες στιγμές στον αθλητισμό του νομού για το 2020!

Μία από τις χρονιές για τις οποίες θα μπορούσαμε να σηκώσουμε ψηλά τα χέρια και να πανηγυρίσουμε που επιτέλους έφτασε στο τέλος της, είναι σίγουρα το 2020.

Αιτία φυσικά οι αρνητικές επιπτώσεις που έφερε στην κοινωνία μας γενικότερα αλλά και στον αθλητισμό ειδικότερα η πανδημία του κορονοϊού. Λόγω της κατάστασης αυτής ο απολογισμός που θα μπορούσε να κάνει κάποιος, αναπολώντας τις πιο σημαντικές στιγμές για τον αθλητισμό στην χρονιά που έφυγε, είναι σίγουρα δύσκολος. Ωστόσο, το SportsAddict.grσυγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις 10 κορυφαίες, τις 10 πιο σημαντικές στιγμές, θετικές αλλά και αρνητικές, ομαδικές & ατομικές, για το 2020 σε κάθε νομό της Θράκης.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις 10 κορυφαίες στιγμές για την Ξάνθη (η σειρά των στιγμών είναι τυχαία και όχι με βάση το ποια ήταν πιο σημαντική):

1. Το πρόωρο φινάλε της σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, και ενώ είχαν παιχτεί 21 απο τις 26 αγωνιστικές, έφεραν τους Άρη Αβάτου και Ορφέα Ξάνθης να πανηγυρίζουν την παραμονή τους στην κατηγορία, για τρίτη διαδοχική σεζόν ο Άρης και για τέταρτη διαδοχική ο Ορφέας. Με αμφότερες έχοντας κατά μεγάλο ποσοστό Ξανθιώτες παίκτες να το εκπροσωπούν επάξια. Στις μόλις 4 αγωνιστικές που πρόλαβε να παιχτεί στο φετινό πρωτάθλημα ο Ορφέας έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα και με 10 βαθμούς(3 νίκες και 1 ισοπαλία) κατάφερε να είναι στην κορυφή ενώ η ομάδα του Αβάτου δεν ξεκίνησε ιδανικά έχοντας 3 βαθμούς σε τρία ματς(1 νίκη και 2 ήττες) όμως οι εμφανίσεις της δεν ήταν τόσο κακές χάνοντας δύσκολα απο Αετό και Απόλλων Παραλιμνίου δείχνοντας πως ήταν θέμα χρόνου να βρει ρυθμό και να ανέβει βαθμολογίκα. Αν μη τι άλλο και οι δύο ομάδες τα τελευταία χρόνια κρατούν επάξια την σημαία του Ξανθιώτικου ποδοσφαίρου,

2.  Το πρώτο μισό του 2020 έφερε μια απο τις πιο μελανές στιγμές στην μεγάλη ιστορία του ΑΟΞ, καθώς ολοκληρώθηκε το έγκλημα κατά που συνετελέσθη κατά του Θρακιώτικου συλλόγου απο την σαπίλα του Ελληνικού ποδοσφαίρου έχοντας ωστόσο σημαντική ευθύνη και ο άνθρωπος που όταν την αγόραζε πριν απο 29 χρόνια, Χρήστος Πανόπουλος. Και μόνο το γεγονός πως η Ξάνθη κλήθηκε να δώσει διπλά παιχνίδια στο μπαράζ της ντροπής(μετά της πρωτοφανείς δύο ποινές στην ομάδα με αφαίρεση 7 βαθμών για φερόμενη πολυιδιοκτησία αλλά και 5 για καθυστέρηση ενημέρωσης της ΕΕΑ για κάτι για το οποίο η ίδια Επιτροπή της είχε δώσει άδεια…) με τον Απόλλωνα Σμύρνης με παίκτες απο την Ακαδημία που μάλιστα στο φινάλε του αγώνα στην Ριζούπολη δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους(θυμηθείτε ΕΔΩ) ήταν με ευθύνη δική του, όπως φυσικά και το γεγονός πως δεν προστάτεψε την ομάδα απο την “στημένη” διαδικασία που υπεβλήθη απο Επιτροπές ανέκδοτο σε μια υπόθεση πάντως που μεγάλη ευθύνη φέρει σαφέστατα και η Κυβέρνηση που επέτρεψε στον Υφυπουργό Αθλητισμού-μαριονέτα επιχειρηματικών συμφερόντων να “εγκληματήσουν” κατά του ΑΟΞ και της Θράκης. Μάλιστα αμέσως μετά ήρθε η επίσημη ενημέρωση απο τον Χρήστο Πανόπουλο πως η ομάδα μπαίνει σε διαδικασία πώλησης και ο ίδιος μετά απο 29 χρόνια αποχωρεί απο τα ηνία της ομάδας,  και παρά τον μεγάλο φόβο όλων μετά το χρονοδιάγραμμα πριν την “καταστροφή” ο ΑΟΞ όχι μόνο δεν διέλυσε αλλά μπήκε και σε…νέα εποχή

3. Το πρωτάθλημα της Α2 των ανδρών στο βόλεϊ όπως και πολλά άλλα δεν ολοκληρώθηκε λόγω του covid-19. Παρ’ όλα αυτά η επιστροφή του Ερμογένη στις Εθνικές κατηγορίες και η πρόωρη ολοκλήρωση της σεζόν στην 17η αγωνιστική έφερε τον Ξανθιώτικο σύλλογο να τελειώνει το πρωτάθλημα απο την 7η θέση έχοντας εξαιρετικές εμφανίσεις και παρότι απο τα “φαβορί” για να παλέψει για την παραμονή οι αθλητές του Δημήτρη Παρασκευόπουλου  εκμεταλλεύτηκαν την δύναμη της έδρας καταφέρνοντας να συλλέξουν 21 βαθμούς και να κερδίσουν πλούσιες εμπειρίες.

4. Οι ανακατατάξεις που έφερε το 2020 με τις πρόωρες διακοπές των πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες έφερε και μια απρόσμενα σπουδαία είδηση για τον Ξανθιώτικο αθλητισμό και δη το ποδόσφαιρο, καθώς οι αναδιαρθρώσεις στα Γυναικεία πρωταθλήματα έφεραν την 3η στην κατάταξη της Β’ Εθνικής ομάδα τις “Βασίλισσας της Θράκης” να πανηγυρίζει την ιστορική απο κάθε άποψη άνοδο στην Α’ Εθνική, ένα όνειρο των ανθρώπων της ομάδας που έστω και με αυτό τον τρόπο έγινε καλοδεχούμενο, με άπαντες στον Ξανθιώτικο σύλλογο να κάνουν υπομονή και να αγωνιούν για την επιστροφή στην δράση ώστε να έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στην κορυφαία κατηγορία του Γυναικείου ποδοσφαίρου της χώρας.

5. Μπορεί το πρώτο μισό του 2020 να ήταν εφιαλτικό για την ομάδα της Ξάνθης ωστόσο απο τον Σεπτέμβριο τα πράγματα άλλαξαν για τον ΑΟΞ με τον Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία Βασίλη Παπαδημητρίου(Μπίλ Πάπας) να έρχεται ως “μεσσίας” για να σώσει τον ΑΟΞ απο την δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει και με το όραμα του να φέρει ξανά την ελπίδα στους φίλους της ομάδας της Θράκης.  Μετά την επισημοποίηση της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με την MAZCON INVESTMENTS ΙΚΕ του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, Βασίλη Παπαδημητρίου(Μπίλ Πάπας) πλέον να έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας(δείτε ΕΔΩ), απο τις πρώτες του κιόλας δηλώσεις ο Μπίλ Πάπας έδωσε νέο όραμα και έθεσε τις βάσεις για τη νέα εποχή του ΑΟΞ

6. Την ευκαιρία να “πανηγύρισε” το ντάμπλ είχε μέσα στο 2020 ο Αρίωνας Ξάνθης, που αναδείχτηκε πρωταθλητής Ανδρών(με 18 νίκες και μόλις 2 ήττες) στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ επιστρέφοντας μετά απο αρκετά χρόνια ξανά σε Εθνικές κατηγορίες ενώ παράλληλα η Εφηβική του ομάδα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ και παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις στον Προκριματικό τερμάτισε στην δεύτερη θέση και έχασε στο τσακ την πρόκριση στα τελικά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος. Το 2020 παρά τις δυσκολίες η ομάδα του Αρίωνα συνέχισε να επιβεβαιώνει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου, ενώ το Ανδρικό τμήμα της Ξανθιώτικης ομάδας μπήκε ιδανικά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κερδίζοντας τον Ζέφυρο με 76-56, δυστυχώς όμως αυτό ήταν και το μόνο ματς που πρόλαβε να δώσει.

7. Χρονιά ορόσημο στην ιστορία της Αναγέννησης Θαλασσιάς το 2020, καθώς σημαδεύτηκε απο το ιστορικό πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου αλλά και την παρθενική συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Με τον Τάσο Ταρενίδη στην διοικητική ηγεσία της και τον Τάσο Κελίδη στο τιμόνι της η Αναγέννηση πανηγύρισε τον ιστορικό αυτό τίτλο, όντας στην κορυφή μαζί με το Δροσερό όταν διεκόπη το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης και ενώ ήμασταν στην 19η στροφή, χάρις το πλεονέκτημα που είχαν στην ισοβαθμία με τον Φίλιππο. Το καλοκαίρι είχαμε σημαντικές αλλαγές στον σύλλογο με την επιστροφή μετά απο πολλά χρόνια στο τιμόνι της ομάδας  του Απόστολου Κουτρουλού, την δημιουργία Ακαδημίας αλλά και καλές εμφανίσεις στην παρθενική της συμμετοχή στην Γ’ Εθνική όπου μπορεί να μην κατάφερε να πάρει κάποιο βαθμό στις πρώτες 4 αγωνιστικές όμως έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία.

8. Το 2020 θα είναι μια χρονιά που θα θυμάται για πολλά χρόνια ο Βασίλης Τοροσίδης. Καθώς ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας τον…Σεπτέμβριο(!) σηματοδότησε και το φινάλε μιας σπουδαίας καριέρας με πάνω απο 400 επαγγελματικές συμμετοχές με τις φανέλες των Ξάνθη, Ολυμπιακού, Ρόμα και Μπολόνια αλλά και πάνω απο 100 εμφανίσεις με σπουδαίες επιδόσεις με την Εθνική ομάδα της οποίας άλλωστε ήταν και ο ηγέτης και αρχηγός για πολλά χρόνια. Το γεγονός πως κρέμασε τα ποδοσφαιρικά δεν τον απομάκρυνε απο το ποδόσφαιρο καθώς πλέον είναι τεχνικός διευθυντής στην ομάδα του Ολυμπιακού

9. Ιστορικό το 2020 απο κάθε άποψη για τον Λεύκιππο Ξάνθης, μια χρονιά που ήρθε η ιστορική άνοδος για πρώτη φορά στην Β’ Εθνική αλλά και η δυνατότητα να “μεγαλώσει” ο σύλλογος με την δημιουργία γυναικείου τμήματος αλλά και τμήματος κολύμβησης ενώ παράλληλα τα τμήματα υποδομής του γίνονται ισχυρότερα. Το πρόωρο φινάλε της σεζόν τον Μάρτιο βρήκε τον Λεύκιππο στην κορυφή του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής με τον Ξανθιώτικο σύλλογο μετά τις αναδιαρθρώσεις που έγιναν να κερδίζει την άνοδο του ως πρωταθλητής, ενώ στις μόλις 2 αγωνιστικές που πρόλαβαν να γίνουν στην Β’ Εθνική πανηγύρισε και την ιστορική πρώτη του νίκη κερδίζοντας στην Χαλκιδική τον Πολύγυρο.

10 Οι μεγάλες αλλαγές στον ΑΟΞ σηματοδότησαν και μια μεγάλη επιστροφή, με τον Ξανθιώτη Ανέστη Τσετινέ να επιστρέφει στην ομάδα της καρδιάς του, απο ένα τελείως νέο πόστο αυτό του Αθλητικού Διευθυντή με μεγάλη όρεξη για προσφορά στην ομάδα του τόπου του θέλοντας μαζί με τον ιδιοκτήτη της ομάδας και το νέο Δ.Σ. να χτίσουν βήμα βήμα τη νέα εποχή του ΑΟΞ. Παράλληλα με την επιστροφή του Ανέστη Τσετινέ. Παράλληλα είχαμε σημαντικές αλλαγές στον σύλλογο και στο Διοικητικό κομμάτι με τον καταρτισμό του νέου Δ.Σ. με τον Βασίλη Παπαδημητρίου στην Προεδρία και έντονο Ξανθιώτικο χρώμα!

Με Βασίλη Παπαδημητρίου στην Προεδρία και έντονο Ξανθιώτικο χρώμα το νέο Δ.Σ. του ΑΟΞ!

Share it