Search

ΜΓΣ Εθνικός: «Ο Σύλλογος γράφει και πάλι ιστορία»

Στην 11η θέση πανελλαδικά των σωματείων που καλλιεργούν τα περισσότερα αθλήματα, τα τμήματα των οποίων έχουν εγκριθεί από την ΓΓΑ λαμβάνοντας οικονομική ενίσχυση, κατατάσσεται ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Με δελτίο Τύπου του ο σύλλογος αναφέρει: 

Σε συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής κρίσης και με τις κοινωνικές και κατά συνέπεια τις αθλητικές δομές να δοκιμάζονται, ο Εθνικός  επιβεβαιώνει, ότι είναι ένας αθλητικός οργανισμός, ο οποίος παρά τις δυσκολίες συνεχίζει με μεγάλη ένταση να αναπτύσσει τα αθλητικά του τμήματα προς όφελος της κοινωνίας και της πόλης μας.

Δεν είναι μόνο η αριθμητική δυναμική των τμημάτων του, αλλά και οι αγωνιστικές τους επιτυχίες, που δείχνουν μία συνεχή ανάπτυξη. Ένα από τα ιστορικότερα Σωματεία της Ελλάδος πιστοποιείται με τον πιο εμφατικό τρόπο, μετά την κοινοποίηση των νέων δεδομένων της ΓΓΑ  και ως ένα από τα μεγαλύτερα Σωματεία της Ελλάδος και τον κατατάσσει στην 11η θέση ανάμεσα στα 3.408 σωματεία (πανελλαδικά) ως προς την ποικιλομορφία των αθλητικών κλάδων που φιλοξενεί, ενώ με την ολοκλήρωση των διαδικασιών της αθλητικής αναγνώρισης  της Ενόργανης Γυμναστικής, της Ρυθμικής Γυμναστικής και της Ιστιοπλοΐας θα ανέλθει σε υψηλότερη θέση.

Ωστόσο η κινητήριος δύναμη για την ανάδειξη του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης ως έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας είναι η τεράστια προσπάθεια των ανθρώπων του συλλόγου αθλητών,  προπονητών, διοίκησης, καθώς και σύσσωμου  του κόσμου της πόλης   Στην μεγάλη του πορεία ο Εθνικός έχει αναπτύξει στο κομμάτι του πολιτισμού τους Τροβαδούρους και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι 13 Τμήματα  Αθλητικών Κλάδων:

Μπάσκετ

Badminton

Πόλο

Κολύμβηση

Πινγκ πονγκ

Βόλεϊ

Στίβος

Σκάκι

Ρυθμική

Ενόργανη

Σκοποβολή

Ποδόσφαιρο

Ιστιοπλοΐα

Πεποίθηση και Υπόσχεση των ανθρώπων του συλλόγου, να συνεχίσουμε τιμώντας την ιστορία των 93 χρόνων, διατηρώντας το όνομα του Εθνικού μας και της πόλης μας ψηλά στη συνείδηση του κόσμου.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                                                               Η Γεν. Γραμματέας

ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Αυγερινός Μεσινέζης                                                                             Βασιλ. Κοϊνάκη

 

Share it