Search

Ακόμη ένα βραβείο στη συλλογή του Μέσι, αυτή τη φορά από τον διεθνή οργανισμό Peace and Sport!

Η έκδοση 2020 των βραβείων PEACE AND SPORT, έστεψε το ποδοσφαιρικό θαύμα και αρχηγό της FC Barcelona, ​​Lionel Messi, Πρωταθλητή της χρονιάς για την Ειρήνη, ανακοίνωση που έκανε ο Πρίγκιπας Αλβέρτος ο ΙΙ του Μονακό, που προεδρεύει του οργανισμού .

Το βραβείο «Πρωταθλητή της χρονιάς για την Ειρήνη»  δίνεται σ’ έναν αθλητή, που παίρνει  σημαντικές αθλητικές πρωτοβουλίες μέσω του αθλητισμού για την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την κοινωνική ένταξη.  Αναγνωρισμένος και βραβευμένος  για το FAIR PLAY παιχνίδι του μέσα στο γήπεδο, ο Lionel Messi έχει ξεχωρίσει και έξω από αυτό, για τις κοινωνικές και φιλανθρωπικές του δράσεις. Μέσω του ιδρύματός του, ο Messi προωθεί την εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη παιδιών από ολόκληρο τον κόσμο, που μειονεκτούν οικονομικά, κυρίως στην Ισπανία, την Αργεντινή, τη Μοζαμβίκη, την Παλαιστίνη, την Κένυα, τη Συρία και το Νεπάλ.

Ως πρωταθλητής της χρονιάς για την ειρήνη, ο Lionel Messi εντάσσεται στο Champions for Peace Club, το οποίο αποτελείται από αθλητές υψηλού επιπέδου, όπως είναι ο Πύρρος Δήμας και στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι νικητές του βραβείου στο παρελθόν, Blaise Matuidi και Siya Kolisi.

Ο Joël Bouzou, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Διεθνή Οργανισμού PEACE AND SPORT, δήλωσε:

“Εκ μέρους του PEACE AND SPORT, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον Λιονέλ Μέσι που έγινε ο Πρωταθλητής για την Ειρήνη 2020! Είναι μεγάλη τιμή να καλωσορίσω τον Λιονέλ Μέσι στο Champions for Peace Club. Αυτό το βραβείο δεν ανταμείβει μόνο το FAIR PLAY παιχνίδι, τον σεβασμό και την ανοχή του στο γήπεδο, αλλά αντανακλά και τη δέσμευσή του για τα δικαιώματα των παιδιών. Αυτές είναι αξίες που τον καθιστούν πρότυπο και μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για μια δικαιότερη κοινωνία. “

Ο Lionel Messi, ο θρύλος του ποδοσφαίρου και ο αρχηγός της FC Barcelona, ​​είπε:

“Είναι τιμή να λαμβάνω το βραβείο «Champion for Peace». Ο σεβασμός προς τους άλλους, είναι κάτι που έχω μάθει από τότε που ήμουν παιδί και πάντα προσπαθώ να εφαρμόσω αυτήν τη σημαντική αξία στο γήπεδο. Είναι χαρά να αναγνωρίζομαι ως FRAIR PLAY παίκτης.  Ευχαριστώ το PEACE AND SPORT και τον Πρίγκιπα Αλβέρτο τον II του Μονακό για αυτό το βραβείο και ανυπομονώ να συνεχίσω να εμπνέω και να υποστηρίζω παιδιά με λιγότερες ευκαιρίες. »

Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού εορτασμού των βραβείων Peace and Sport 2020, αρκετοί νικητές ανταμείφθηκαν για τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες τους:

  • ΗΜΚΟ ISF Καμπότζη, έλαβετοβραβείο Sport for Development and Peace Program of the Year γιατοέργοτης, Football for Change.
  • Η ΜΚΟ TIBU Maroc κέρδισε το βραβείο για την Καινοτόμη Δράση της Χρονιάς για το έργο «Ενίσχυση Sa7ti Friyadti» μέσω του αθλητισμού.
  • Η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του Κοσσυφοπεδίου, έλαβε τις περισσότερες ψήφους στην κατηγορία Πρωτοβουλία APRIL6 της Χρονιά, για τη διοργάνωση δημιουργικού διαγωνισμού #WhiteCard.
  • Και το OLYMPIC CHANNEL βραβεύτηκε με το Ειδικό Βραβείο Κριτών SPECIAL JURY PRIZE για την διαδικτυακή του εκστρατεία, την Ολυμπιακή Ημέρα Προπόνησης. Το βραβείο αυτό, ανακοινώθηκε απο τον Πύρρο Δήμα.

Κατά τη διοργάνωση αυτής της διαδικτιακής εκδήλωσης, το PEACE AND SPORT  βράβευσε άτομα και οργανισμούς που συνέχισαν να χρησιμοποιούν τον αθλητισμό για να εξυπηρετούν κοινότητες, παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχουν προκύψει από την πανδημία, αλλά και να προωθούν την ειρήνη μέσω βέλτιστων πρακτικών στον αθλητισμό.

Το  PEACE AND SPORT, θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους Χορηγούς της εκδήλωσης, τους Πρωταθλητές Ειρήνης που συμμετείχαν, τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, τους νικητές και τους υποψηφίους για τα PEACE AND SPORT AWARDS 2020.

FACEBOOK

Video : https://fb.watch/2spabRIaxN/

Post : https://www.facebook.com/peaceandsport/photos/a.189090024467536/3651743938202110/

INSTAGRAM

Video : https://www.instagram.com/tv/CI8DQvMISkr/?utm_source=ig_web_copy_link

Post : https://www.instagram.com/p/CI8G3FAFjwp/?utm_source=ig_web_copy_link

TWITTER

Video : https://twitter.com/peaceandsport/status/1339906647586693121?s=20

Post : https://twitter.com/peaceandsport/status/1339911111597051906?s=20

LINKEDIN

Video : https://www.linkedin.com/posts/peace-and-sport_announcement-of-our-new-champion-for-peace-activity-6745673061183369216-by-J

Post : https://www.linkedin.com/posts/peace-and-sport_championsforpeace-psawards2020-bepartofwhatmatters-activity-6745679408633319424-BVs9

Share it