Search

IFAB: «Οι πέντε τομείς που το VAR βελτίωσε το ποδόσφαιρο»

Tο παγκόσμιο νομοθετικό σώμα του ποδοσφαίρου (IFAB) θεωρεί πώς το VAR έχει ωφελήσει σημαντικά την πρόοδο του αθλήματος και ο εκ των αξιωματούχων του, Ντέιβιντ Έλρεϊ το δικαιολόγησε μέσα από πέντε συγκεκριμένους τομείς.

Μπορεί οι αμφιβολίες για τη χρησιμότητα του VAR και το κατά πόσο ευεργετεί ή αλλοιώνει τη φύση του ποδοσφαίρου να μην έχουν εξαλειφθεί σε μεγάλο μέρος της ποδοσφαιρικής κοινής γνώμης, η IFAB, όμως, κρίνει απόλυτα θετική την επίδραση της νέας τεχνολογίας στο άθλημα την τελευταία διετία.

Σε συνέντευξή του στο «Press Association», ο υψηλά ιστάμενος του παγκόσμιου νομοθετικού σώματος του ποδοσφαίρου, Ντέιβιντ Έλρεϊ υπερασπίστηκε το VAR και τα όσα έχει καταφέρει ήδη να βελτιώσει, εστιάζοντας σε πέντε τομείς βασικούς τομείς.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το ποδόσφαιρο έχει γίνει πιο δίκαιο, ακόμη κι αν αναπόφευκτα επηρεάζει τη ροή του αγώνα. Επίσης, το VAR έχει βοηθήσει το ποδόσφαιρο να ‘’καθαρίσει’’», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ τα υπόλοιπα τρία σημεία που εντόπισε έχουν να κάνουν με τη μείωση των διαμαρτυριών των παικτών προς τους διαιτητήες, την εξαφάνιση του «θέατρου» από τους ποδοσφαιριστές στην περιοχή του πέναλτι καθώς «πλέον γνωρίζουν ότι αν υπάρχει παράβαση θα εξεταστεί από τον Video Assistant Referee» και κυρίως, το ότι σπανίζουν τα παιχνίδια που κρίνονται σε μία λανθασμένη απόφαση του πρώτου διαιτητή.

Share it