Search

Εκπαιδευτική εξ αποστάσεως ημερίδα από τον Λεύκιππο Ξάνθης το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου!

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 17.00 θα πραγματοποιηθεί ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό webinar με πρωτοβουλία του ΑΟ Λεύκιππος Ξάνθης.

To συγκεκριμένο webinar, που θα γίνει υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κομοτηνής (ΤΕΦΑΑ) και του ΣΕΠΚ (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης), θα έχει ως βασικούς “άξονες” συζήτησης τον -ορθό- τρόπο που θα πρέπει να ακολουθηθεί σχετικά με το ζήτημα της ομαλής επανόδου των αθλητών στις προπονητικές και αγωνιστικές δραστηριότητες μετά από μακρά περίοδο αποχής καθώς και το πώς θα αποφευχθούν οι τραυματισμοί έπειτα από ένα σημαντικό διάστημα κατά το οποίο οι αθλητές έχουν μείνει ανενεργοί ελέω πανδημίας.

Βασικοί ομιλητές του webinar πρόκειται να είναι οι κ.κ. Θανάσης Χατζηνικολάου (Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ), Μανώλης Παπακώστας (Χειρουργός Ορθοπεδικός), Γιώργος Ζιώγας (Εργοφυσιολόγος) και Κώστας Επαμεινωντίδης (Φυσικοθεραπευτής). Σκοπός είναι να παρουσιαστεί με τεκμηριωμένο τρόπο η ασφαλής επιστροφή στα σπορ μετά από τραυματισμό, χειρουργική επέμβαση, ασθένεια ή κοινωνική αποχή (π.χ. Covid-19).
Οι ομιλητές θα καλύψουν όλο το φάσμα των πρωτοκόλλων που πρέπει να εφαρμοστούν και μεταξύ άλλων θα αναφερθούν στην επικινδυνότητα της ταχείας επανόδου χωρίς σταδιακή επανάκτηση των φυσικών ικανοτήτων των αθλητών.

Το webinar θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν οι φίλοι του αθλήματος μέσα από την σελίδα του Λεύκιππου στο Facebook.

Share it