Τα τμήματα Υποδομής, το πρόγραμμα και η απόφαση για τους μη αδειοδοτημένους απο την Super League!

Συνεδρίασε την Τρίτη (15/12) το διοικητικό συμβούλιο της Super League το οποίο κύλησε σε χαμηλούς τόνους, μιας και δεν έγινε καμία αναφορά στη διαμάχη Ολυμπιακού και Άρη με τον ΠΑΟΚ. Κάτι που εξάλλου, ζήτησε και ο ίδιος ο πρόεδρος της λίγκας, Λεωνίδας Μπουτσικάρης από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση.

Κατά τ’ άλλα, οι ΠΑΕ του συνεταιρισμού αποφάσισαν να εισηγηθούν προς την ΕΠΟ, να διατηρηθεί και φέτος το ίδιο σύστημα ποινών για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν από τις Επιτροπές Αδειοδότησης. Τούτο σημαίνει, πως όποια ΠΑΕ δεν αδειοδοτηθεί στο τέλος της σεζόν, θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα με -3 βαθμούς και με περιορισμό στην απόκτηση ποδοσφαιριστών.

Παράλληλα, έγινε ολιγόλεπτη κουβέντα για την προοπτική της κεντρικής διαχείρισης στα τηλεοπτικά δικαιώματα και όπως προέκυψε, οι 9 «μικρές» και «μικρομεσαίες» ΠΑΕ (πλην των 5 «μεγάλων») θα συναντηθούν για να συζητήσουν το θέμα πρώτα μεταξύ τους. Σε ό,τι αφορά την περίφημη «ολιστική μελέτη» των FIFA/UEFA, η κάθε ΠΑΕ θα την μελετήσει και θα γίνουν παρατηρήσεις σε επόμενο Δ.Σ., ενώ αποφασίστηκε η συνέχιση των πρωταθλημάτων υποδομών (Κ15, Κ17 και Κ19), αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες και επιτραπεί από τους αρμόδιους φορείς.

Τέλος εγκρίθηκε και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εξ’ αναβολής αλλά και των αγώνων απο την 16η έως την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Εγκρίθηκε ο ορισμός αγώνων 16ης έως και 26ης αγωνιστικής κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος Super League Interwetten και o επανορισμός αναβληθέντων – μη διεξαχθέντων αγώνων («ΑΡΗΣ – Α.Ε.Κ.», «ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ», «Α.Ε.Λ. – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ», «Π.Α.Ο.Κ. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»).

Εγκρίθηκε ομόφωνα ο πίνακας παρατηρητών (μετά την από 2/11/2020 έγκριση του κανονισμού παρατηρητών από την ΕΠΟ).

Ομόφωνα εγκρίθηκε η εισήγηση προς την ΕΠΟ, ώστε να διατηρηθεί το ίδιο σύστημα ποινών επί μη αδειοδοτήσεως, με το υφιστάμενο.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η συνέχιση των Πρωταθλημάτων Υποδομών Κ15, Κ17 και Κ19, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες και επιτραπεί από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας η επανέναρξη των προπονήσεων.

Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που θα αναλάβει η Super League το προσεχές διάστημα.

Share it