Search

Ο απολογισμός και οι τελικές κατατάξεις της σεζόν του 2020 στη Formula 1!

Ήρθε λοιπόν πάλι εκείνη η εποχή του χρόνου όπου οι αγώνες έφτασαν στο τέλος, οι ομάδες κάνουν την αυτοκριτική τους για την σεζόν που πέρασε και σχεδιάζουν τα αυτοκίνητα της επόμενης σεζόν. Δίνεται, έτσι, και σε εμάς η ευκαιρία να κάνουμε την δική μας ανασκόπηση και να ξαναθυμηθούμε τι έγινε την φετινή χρονιά.

Το πρώτο φαβορί, στην έναρξη του φετινού μαραθωνίου, επιβεβαίωσε τον τίτλο του και κατάφερε με σχετική άνεση να ισοφαρίσει τα πρωταθλήματα του θρύλου του αγωνίσματος, Michael Schumacher. Ο Valterri Bottas αν και ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός στην διάρκεια της σεζόν και παρά την ανανέωση του συμβολαίου του τίθονται ερωτήματα για την συνέχεια του στην Mercedes. Ο Verstappen ήταν ο μοναδικός οδηγός που ήταν ανταγωνιστικός απέναντι στα ασημένια βέλη ενώ ο ομόσταβλός του δεν κατάφερε να πείσει με την απόδοση του και η επόμενη χρονιά δύσκολα να τον βρει στην Αυστριακή ομάδα. Ο Perez στην τελευταία του χρονιά με την Racing Point κατάφερε να πάρει την 4η θέση στην τελική κατάταξη και έδειξε σαν ένας οδηγός που έχει ακόμα πράγματα να δώσει. Από την άλλη απογοητευτική ήταν η σεζόν για το Vettel. Ο Γερμανός φάνηκε χωρίς όρεξη κατά την διάρκεια της χρονιάς, πράγμα που φαίνεται και από το γεγονός ότι τερμάτισε σε τρεις μόνο αγώνες πάνω από τον Leclerc, χωρίς ο Μονεγάσκος να μην έχει εγκαταλείψει. Η τελική κατάταξη των οδηγών:

Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών την πρώτη θέση πείρε και δικαιωματικά η Mercedes την στιγμή που η Red Bull με την απόδοση του Verstappen έπαιρνε την 2η θέση. Η Ferrari, όπως είχε αναλυθεί και στον οδηγό της σεζόν, επιβεβαίωσε με την κακή της απόδοση ότι ήταν εκτός συναγωνισμού και μάλιστα βγήκε εκτός συζήτησης για την 3η θέση τερματίζοντας στην έκτη. Οι πολλές εγκαταλείψεις και η απόφαση να μην φέρει άλλες αναβαθμίσεις κατά την διάρκεια της σεζόν την έκαναν να χάσει την 3η θέση από την Mclaren, όμως και με τον ερχομό του Vettel πιστεύουν στο κάτι παραπάνω για την επόμενη σεζόν. Alfa Romeo και Haas λόγο και της χρήσης κινητήρων Ferrari κινήθηκαν στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας ενώ η Williams δεν κατάφερε να πάρει κάποιο βαθμό παρά την εμφανή της διαφορά με πέρυσι. Ιστορική στιγμή για την AlphaTauri που κέρδισε για δεύτερη φορά GP και μάλιστα για δεύτερη φορά στην Mόντζα ενώ σε αρκετούς αγώνες φάνηκε αρκετά ανταγωνιστική. Η τελική κατάταξη των ομάδων:

 

Share it