Search

Νέο κλειστό γυμναστήριο στο Τυμπάκι των 5.000 κατοίκων. Στην Αλεξ/πολη των 70.000 τι;

Ακόμη ένα κλειστό γυμναστήριο ετοιμάζεται να κατασκευαστεί στην Κρήτη και μάλιστα σε μία κωμόπολη των 5.000 κατοίκων.

Ο λόγος για το Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού που επίσης δεν ξεπερνάει τους 25.000 κατοίκους. Από την άλλη, η Αλεξανδρούπολη, μία πόλη που σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει ξεπεράσει τους 70.000, συνεχίζει να πορεύεται με το παμπάλαιο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» (έτος θεμελίωσης: 1975) ως κύριο και τα κλειστά των Μαΐστρου, Φερών και Νοσοκομείου ως βοηθητικά.

Την ώρα βέβαια που τα 3,9 εκατομμύρια ευρώ, εξασφαλισμένο ποσό στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, παραμένουν αναξιοποίητα εδώ και χρόνια.

Ο προϋπολογισμός της κατασκευής του νέου γυμναστηρίου στο Τυμπάκι λοιπόν ανέρχεται στα 2,9 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα φιλοξενεί τα αθλήματα καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, αντισφαίρισης και γυμναστικής. Η προγραμματική σύμβαση υπεγράφη από τον (Κρητικό) Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και από τον δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη στο Δημαρχείο στις Μοίρες.

Το Κλειστό Γυμναστηρίου Τυμπακίου θα έχει εμβαδόν 1.002 τ.μ., χωρητικότητα περίπου 200 θεατές και θα αποτελείται από τρία βασικά τμήματα: Την αίθουσα συγκεντρώσεων και γυμναστικής, το συγκρότημα των βοηθητικών χώρων της αίθουσας προς εξυπηρέτηση των αθλουμένων, και τις κερκίδες και τους βοηθητικούς χώρους των θεατών.

Ο εξωτερικός χώρος του κλειστού γυμναστηρίου θα περιλαμβάνει υπαίθριο χώρο καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και αντισφαίρισης, με σταθερές κερκίδες, θέσεις χώρου στάθμευσης, χώρους πρασίνου και κυκλοφορίας, περίφραξη και εισόδους εντός του οικοπέδου. «Εντός του επόμενου τριμήνου ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης και ανάδειξης αναδόχου», είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ ο Γρηγόρης Νικολιδάκης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού για τη συμβολή του στην υλοποίηση αυτού του αθλητικού έργου πνοής για την τοπική κοινωνία.

Μήπως στην Αλεξανδρούπολη κάνουμε κάτι λάθος; Μήπως οι αρμόδιοι θα πρέπει να δουν άμεσα το θέμα πριν τα 3,9 εκ. χαθούν; Μήπως και η Κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει την κατάσταση; Ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν γιατί ο αθλητικός κόσμος της πόλης έχει κουραστεί…

Share it