Search

Επιστρέφουν και επίσημα στις προπονήσεις οι ομάδες Super League 2 & Volley League!

Επιστρέφουν με κάθε επισημότητα στις προπονήσεις απο την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου οι ομάδες Super League 2 & Volley League καθώς μετά την θετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων εκδόθηκε νέα ΚΥΑ στην οποία ανακοινώνεται οτι πλέον επιτρέπονται οι προπονήσεις στις ομάδες των δύο σπορ.

Όπως τονίζει στην σχετική ενημέρωση η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πλέον οι ομάδες τόσο της Β’ Εθνικής κατηγορίας(Super League 2), ανάμεσα τους και η Ξάνθη φυσικά, όσο και της Volley League επιτρέπεται απο την Κυριακή να επιστρέψουν στις προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών. Μια απόφαση που φυσικά ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή στην δράση και επίσημα την πρώτη εβδομάδα του Γενάρη, ενώ παράλληλα δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η συμμετοχή των ομάδων της Λίγκας 2 στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς πλέον με την επιστροφή στις προπονήσεις θα μπορούν να μετέχουν στους αγώνες που θα γίνουν στα μέσα Ιανουαρίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΚΥΑ το βράδυ του Σαββάτου (12/12):

«Επιτρέπεται από αύριο Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020, η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β’ Εθνικής κατηγορίας (Super League 2) και στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης (Volley League).

Αυτή η προσθήκη στις αθλητικές δραστηριότητες που ήδη επιτρέπονταν ως τώρα, περιλαμβάνεται στην Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, που ισχύουν από αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020.

Υπήρξε, νωρίτερα, θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Οι ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού συνεχίζονται προκειμένου να ακολουθήσουν και άλλα ομαδικά αθλήματα των ανωτάτων κατηγοριών, τα οποία θα περιλαμβάνουν στο πρωτόκολλό τους υποχρεωτικό εβδομαδιαίο τεστ για COVID-19».

 

Share it