Search

Ανδρεάδης: «Στην Αλεξανδρούπολη θέλουν όλοι να είναι πρωταγωνιστές, με αποτέλεσμα να μένει πίσω ο Εθνικός»

Καλεσμένος της εκπομπής “Πάμε Γήπεδο” με τους Κοσμά Πανταζή & Γιώργο Πανταζίδη στη Δέλτα Τηλεόραση, ήταν το βράδυ της Δευτέρας ο Ανδρέας Ανδρεάδης. 

Ο αθλητής του Μίλωνα πλέον, με καταγωγή από το Τυχερό του Έβρου, μίλησε μεταξύ άλλων και για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Ο Ανδρεάδης, στην ομάδα της καρδιάς του όπως τον χαρακτήρισε, αγωνίστηκε από τον 1997 έως το 2004, ενώ επέστρεψε το 2013 για να φτάσει με εκείνη τη σπουδαία ομάδα μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αρχικά, σε ερώτηση για το γεγονός ότι είναι από τους λίγους αθλητές που έχουν φορέσει τη φανέλα όλων των μεγάλων ομάδων της χώρας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης, Ηρακλής) ο 38χρονος κεντρικός τόνισε ότι είναι πράγματι σημαντικό, αλλά η καρδιά του ανήκει στον Εθνικό.

Όταν η κουβέντα έφτασε στην ομάδα της Αλεξ/πολης και ρωτήθηκε γιατί πιστεύει ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για αυτήν είπε:

«Το πρόβλημα που υπάρχει στην Αλεξανδρούπολη και από την εποχή που έπαιζα εγώ, είναι ότι όλοι οι άνθρωποι του βόλεϊ θέλουν να είναι στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα να πηγαίνει πίσω η ομάδα. Κατά την άποψη μου πρέπει να μαζευτούν όλοι σε ένα ξενοδοχείο και να βγουν μπροστά 4-5 άτομα που θα κάνουν τον Εθνικό ξανά μεγάλο. Υπάρχει μία διχόνοια και ένα διαίρει και βασίλευε. Δεν γίνεται η Αλεξανδρούπολη που έχει βγάλει τόσους πολλούς μεγάλους αθλητές, να κάνει τόσες μεταγραφές, να πληρώνει ξενοδοχεία, σπίτια, φαγητά.

Ίσως πρέπει να πέσει το βάρος στις ακαδημίες. Δεν θα υπάρχουν αποτελέσματα από την πρώτη μέρα. Χρειάζεται να περάσουν 4-5 χρόνια για να βγουν κάποιοι αθλητές. Είναι δυνατόν να υπάρχουν 10 καθηγητές στα ΤΕΦΑΑ, άλλοι 200 στην Αλεξανδρούπολη και να μην μπορούν να βγάλουν παιδιά; Είναι αδιανόητο. Θα πρέπει να υπάρχει υπομονή, να ξεχρεώσει η ομάδα, να φύγουν από πάνω της τα χρέη που νομίζω ότι δεν είναι πάρα πολλά. Με μία σωστή διαχείριση και διακανονισμούς θα λυθεί το πρόβλημα. Η μισή Αλεξανδρούπολη έχει ασχοληθεί με το βόλεϊ του Εθνικού. Απ’ το υστέρημα μας αν βοηθήσουμε η ομάδα μπορεί να ξανά βρει το δρόμο της και να ανέβει ξανά στην Α1». 

Για το 2014 που ο Εθνικός έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος είπε: «Μπορούσαμε να κάνουμε την υπέρβαση. Χάσαμε δύο φορές με 3-2 από τον Ολυμπιακό και στους δύο αγώνες καταφέραμε να προηγηθούμε, φτάσαμε πολύ κοντά στον τίτλο. Αν έβγαινε η διοίκηση και έλεγε πάμε για πρωτάθλημα θα βρισκόντουσαν τα 20-30.000 για να πάρει η ομάδα έναν ξένο που θα έκανε την διαφορά. Απλά όταν κάνεις κάτι από αγάπη χωρίς να έχεις τις γνώσεις πολλές φορές κάνεις και λάθη και είναι λογικό». 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ανδρεάδη από το 53:50 έως το 1:17:26 στο βίντεο που ακολουθεί:

Share it