Search

Lockdown: Απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα

Μπλόκο στις μετακινήσεις από νομό σε νομό για τις γιορτές προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι είναι «δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, αν χαρακτηρίσουμε μια περιοχή “χαλαρή” θα υπάρξει και χαλάρωση. Προέχει να τηρούμε τα μέτρα για να ρίξουμε το φορτίο σε όλη την επικράτεια».

Οπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το πώς θα γίνει το μερικό άνοιγμα θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα σημείωσε ότι «το ολικό σχέδιο θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο οδικός χάρτης για το πώς θα γίνει το άνοιγμα. Τη Δευτέρα ανοίγουν τα αμιγώς εποχικά καταστήματα, μετά θα δούμε τι θα ανοίξει».

«Οι πολίτες ζητούν να ανοίξουμε με ασφάλεια, θα πάρουμε τις αποφάσεις βάσει των εισηγήσεων των ειδικών, εμείς τους ακολουθούμε», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Όταν έχουμε εισηγήσεις της επιτροπής, τις λαμβάνουμε υπόψη. Για την παράταση του lockdown δεν μπήκαμε σε αυτή τη συζήτηση», ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού. «Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εξειδικευμένα θέματα», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις από την κυβέρνηση και την επιτροπή: «Εξετάζουμε πολλούς δείκτες, όχι μόνο τα κρούσματα, αλλά και σε τι κατάσταση είναι το ΕΣΥ. Πρέπει να σταθμιστεί ο δείκτης θετικότητας που βαίνει μειούμενος, αλλά όχι με τον ρυθμό που θα θέλαμε. Το Rt επίσης πέφτει πιο αργά, κάτι που δείχνει γιατί τα κρούσματα δεν έχουν πέσει όσο θα περιμέναμε. Θετικό είναι ότι υπάρχουν πιο πολλές ελεύθερες κλίνες, όμως δυστυχώς οι ΜΕΘ γεμίζουν», συνέχισε.

Share it