Search

Εκτός Ευρώπης οι “Δικέφαλοι”! Ήττα-σοκ στην Κύπρο για ΠΑΟΚ, νέα βαριά εντός έδρας ήττα για ΑΕΚ

‘ με τον ΚακούλΔεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη η βραδιά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να γνωρίζουν την ήττα στα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής του Europa League, και μια στροφή πριν το τέλος ουσιαστικά να αποκλείονται απο τις Ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις “βυθίζοντας” ακόμη περισσότερο την Ελλάδα στην βαθμολογία της UEFA.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» ηττήθηκε με 2-1 στο «ΓΣΠ» από την Ομόνοια και σε συνδυασμό με τη νίκη της PSV στην Ισπανία απέναντι στη Γρανάδα, κούνησε μαντήλι και νωρίς-νωρίς όπως και η ΑΕΚ αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει το σκορ και παρά το γεγονός ότι ήταν ανώτερη, είχε την κατοχή και κατάφερε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο, πλήρωσε την αναποτελεσματικότητα της και τα δικά της λάθη. Μοιραίος ο Ελ Καντουρί που έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 46ο λεπτό σε κενή εστία, ενώ ήταν ο παίκτης που ανέτρεψε τον Λοίζου στο πέναλτι που χάρισε το νικητήριο γκολ των Κύπριων.

Η Ομόνοια προηγήθηκε στο 9′ με τον Κακουλλή με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει στο 39′ με τον Τζόλη, το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 84’ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ζόρντι Γκόμεθ

Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική στον όμιλο του ΠΑΟΚ:

Ομόνοια – ΠΑΟΚ 2-1 (9′ Κακουλλής, 84′ πεν. Ζόρντι Γκόμεθ – 39′ Τζόλης)

Γρανάδα – Αϊντχόφεν 0-1 (38′ Μάλεν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γρανάδα 10 (6-3)

2. Αϊντχόφεν 9 (8-9)

3. ΠΑΟΚ 5 (8-7)

4. Ομόνοια 4 (5-8)

Τελευταία αγωνιστική(10/12)

Αϊντχόφεν – Ομόνοια (19:55)

ΠΑΟΚ – Γρανάδα (19:55)

Νέα βαριά εντός έδρας ήττα για την ΑΕΚ που “κούνησε” μαντήλι στην Ευρώπη

Η ΑΕΚ φιλοξένισε την Μπράγκα, θέλοντας να κερδίσει και να διατηρήσει κάποιες πιθανότητες πρόκρισης, αλλά έγινε… έρμαιο στις ορέξεις των Πορτογάλων που πέρασαν με το εμφατικό 4-2 από το ΟΑΚΑ και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους «32» του Europa League.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα “πλήρωσε” την κάκιστη αμυντική λειτουργία, με τους Πορτογάλους να το εκμεταλλεύονται και να φεύγουν νικητές από το ΟΑΚΑ. Τα γκολ της ΑΕΚ σημείωσαν στο 31ο λεπτό ο Νέλσον Ολιβέιρα και στο 88′ ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος, ενώ για την Μπράγκα τη διαφορά έκανε ο Γκαλένο που έδωσε δύο ασίστ και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ για το 1-4. Το σκορ άνοιξε στο 8′ ο Τορμένα ενώ με την συμπλήρωση 10 λεπτών οι Πορτογάλοι σκόραραν ξανά με τον Εσγκάι, στο 31′ ο Ολιβέιρα μείωσε το σκορ  όμως με το φινάλε του πρώτου μέρους ο Όρτα έδωσε ξανά προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του για το 1-3 που ήταν το σκορ ημιχρόνου. Στο 83′ ο Γκαλένο έκανε το 1-4 με το τελικό 2-4 να διαμορφώνει στο 89′ ο Βασιλαντωνόπουλος

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και η τελευταία αγωνιστική στον όμιλο της ΑΕΚ.

Ζόρια – Λέστερ 1-0 (84′ Σαγιαντμανές)

ΑΕΚ – Μπράγκα 2-4 (31′ Ολιβέιρα, 89′ Βασιλαντωνόπουλος) / 8′ Τορμένα, 10′ Εσγκάιο, 45′ Όρτα, 83′ Γκαλένο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λέστερ 10 (12-5)

2. Μπράγκα 10 (12-10)

3. Ζόρια 6 (6-9)

4. ΑΕΚ 3 (7-13)

Τελευταία αγωνιστική(10/12)

Λέστερ – ΑΕΚ

Μπράγκα – Ζόρια

Share it